EMA

Ema 2018: BQL – Lani se ni izšlo, želja še vedno velika; kaj pa ostali?

Po objavi izbranih imen za Emo 2018 so svoja čustva sreče – predvsem na družbenih omrežjih – delili vsi tisti glasbeniki, ki se bodo borili za novo evrovizijsko vstopnico. Izmed srečnih šestnajstih bo tista prava, evrovizijska sreča namenjena le enemu – tistemu, ki bo v studiu 1 prepričal tako ljudstvo kot tudi še šest različnih strokovnih komisij.

EMA 2018: Na razpis prispelo 108 skladbIzbrane skladbe za EmoKdo bo sestavljal komisijo
Brata Anej in Rok Piletič, BQL.Foto: Alesh Maatko

Tanja Ribič je nazaj po dvajsetih letih

“Kar na Emo spet, po tolikih letih? Morala bi zapeti tisto pesem: Bolj
star, bolj nor …”, je v instagram zgodbi dejala Tanja Ribič, ki nas je
na Pesmi Evrovizije zastopala pred dvajsetimi leti. Mnogi so ob tem
hudomušno zapisali, da se bo leta 2019 na Emo prijavil Branko Đuro
Đurić, glede na to, da je na Emi 2017 sodelovala Zala Đurić Ribič, na Emi 2018 pa bo prepevala Tanja Ribič.

Začnimo z dvojcem BQL, ki je na Emi 2017 osvojil drugo mesto in ki bi nas moral po mnenju mnogih zastopati na Pesmi Evrovizije v Kijevu. Anej in Rok po dramatičnem razpletu na Emi 2017 nista vrgla puške v koruzo! Še več, pripračana sta, da je za uspeh (tako kot v športu) potrebno vztrajati, zato sta se po dolgem premisleku znova prijavila na Emo 2018 … in bila tudi sprejeta! “Od nekdaj sva si želela stati na velikih odrih in nekoč zastopati Slovenijo na Evroviziji. Lani se nama ni izšlo, pa vednar je želja še vedno velika. Pravijo, da je treba vztrajati in verjeti vase, zato poskušava znova. Ni predaje, ni umika! Komaj čakava na novo dogodivščino! Ste z nama?” sta zapisala na svojem facebook profilu.

Na Emo se vrača ManuElla, ki trenutno živi in ustvarja v Stockholmu.Foto: Alesh Maatko

Presrečna Nika Zorjan

“Zdaj lahko povem naglas! Nastopila bom na Emi 2018! Yeaaah! Božiček je letos prišel zgodaj in me takooo razveselil! Komaj čakam, da slišite pesem!”

Iz Stockholma se je z video sporočilom oglasila tudi naša nekdanja evrovizijska predstavnica ManuElla, ki je hvaležna, da bo lahko znova del Eme: “Presrečna sem, da imam znova možnost sodelovati v tem spektakularnem šovu. Hvala lepa prav sem, iz vsega srca.  Rada bi samo dejala, da je ta skladba narejena za vse vas, saj ni prišla v moje življenje po naključj in da jo res želim z vami delati, saj vam želim izkazati svojo hvaležnost!

Anabel je osvojila Dneve slovenske zabavne glasbe.Foto: Alesh Maatko

Klemen Orter je ob veseli novici zapisal: “Orter odhaja na Emo! Nooooro se veselim tega nastopa! Hvala vsem za podporo in lepe besede … to bo perfektno popotovanje!”

Del Eme 2018 pa bo tudi najbolj predvajana izvajalka leta 2017, Anabel, ki je slavila na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe. “Super novica. Moj drugi singel se imenuje Pozitiva. Z veseljem vam sporočam,da ga boste lahko prvič slišali na Emi. Hvala vsem za noroo podporo,” je na facebooku zapisala Anabel, ki zna presenetiti.

Ino Shai smo lahko pobližje spoznali že na Emi 2017.Foto: Alesh Maatko

Vesele novice … Naslednje leto se zopet vidimo na EMI 2018! Tokrat v slovenskem jeziku.

Ina Shai

Ponosna do neba je tudi Steffy, ki je soavtorica skladbe Gregorja Ravnika, ki prav tako prihaja na Emo 2018. “Veselim se, da slišite pesem, ki smo jo za to priložnost pripravili z našo ekipo. Zdaj je čas (Marko Hrvatin / Steffy, G. Ravnik / Mitja Bobic, Miha Gorše) Woooohhoooo,” je zapisala Steffy.

Steffy in Gregor Ravnik na festivalu MMS.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X