FESTIVALI

Da je Blejski zlati mikrofon vse bolj uspešen, je zaslužen Raayev oče

Bolgariji, Hrvaški in Sloveniji se je med dobitniki najprestižnejše nagrade Blejskega zlatega mikrofona – Bled Golden Microphone Grand Prix, po zaslugi izjemne 14-letne Christine Magrin, letos pridružila še Malta. Mlada pevka, ki je prepevala tudi Junior Eurovision 2016, je na namreč prepričala s skladbama Je t’aime in Bridge Over Troubled Water.

Christini Magrin je tokrat uspel veliki met.Foto: Studio Signal

Letos so organizatorji znova pripravili bogat nagradni sklad. Poleg pokalov in diplom, so zmagovalci v posameznih kategorijah prejeli po 300, 200 in 100 evorv. Podelili so tudi enajst posebnih nagrad in še nagrado Junior Grand Prix (400 evrov). Prejemnik Grand Prix pa je prejel tisoč evrov nagrade.

Christina Magrin (spodaj na sliki z direktorjem festivala Sandijem Vovkom in predsednico mednarodne žirije Irene Yebuah Tiran) je že s svojim prvim nastopom napovedala, da bo med najresnejšimi kandidati za končno zmago. Po izjemnem drugem nastopu, kjer je pokazala za 14-letnico skoraj neverjetne glasovne sposobnosti in znanje, pa je bilo vsem v dvorani in tistim, ki so spremljali Blejski zlati mikrofon v živo prek Youtube jasno, kdo bo letošnji dobitnik velike nagrade (Grand Prix).

Sandi Vovk, Christina Magrin in Irena Yebuah TiranFoto: Studio Signal

Slovenijo na tem festivalu zastopa vsako leto več udeležencev. Letos je tako prepevalo že 32 naših pevk in dva pevca. Najmlajša udeleženka je bila komaj 6 letna Miruna Teodora Anicai Ifrim iz Romunije.

Tudi v drugi najprestižnejši nagradi tega tekmovanja (Junior Grand Prix), namenjena najboljšemu pevcu v najmlajših treh kategorijah, je letos odšla na Malto. Pripela si jo je 10-letna Elisa Muscat, ki je bila med nagrajenkami Blejskega zlatega mikrofona že leta 2015. Malta tako prevzema primat med najuspešnejšimi državami Blejskega zlatega mikrofona. Vse rezultate najdete tukaj.

Sandi Vovk, Elisa Muscat ter podpredsednica žirije Evelina Victoria Batey.Foto: Studio Signal
Christina MagrinFoto: Studio Signal

Svojega navdušenja nad festivalom pa ni mogel skriti Raay (Maraaya), ki je po festivalu na družbenem omrežju objavil čustven zapis, kjer je med drugim zapisal, da je ponosen na delo svojega očeta Sandija Vovka. “Moj fotko Sandi Vovk je heroj! Ustvaril je mednarodni pevski festival Bled Golden Microphone, ki ga je letos izpeljal že četrtič. To je EDINI tak festival v Sloveniji … z udeležbo noro dobrih mednarodnih vokalistov, super ekipo in noro strastjo, štiridnevni mednarodni dogodek na Bledu postaja tradicija in vliva mladim upanje in vizijo, da se imajo možnost kje predstaviti in nastopati z mednarodno uspešnimi talenti na najvišji ravni … Svaka čast, tata in ekipa!” je na Facebooku zapisal Raay, mojster številnih uspešnic.

Spomnimo. Idejni pobudnik in glavni organizator festivala Blejski zlati mikrofon, ki je letos potekal že četrtič, je glasbeni studio Osminka, kjer se v oddelku svoje glasbene šole ukvarjajo tudi s poučevanjem in vzgojo pevcev, od najmlajših, predšolskih otrok do odraslih.

Festivala se je tokrat udeležilo 66 mladih pevcev in pevk.Foto: Studio Signal
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button