MMS

Ciprčani bi za svojo evrovizijsko predstavnico izbrali našo Mio Guček

Njen nastop na MMS odmeva v tujini

Mia Guček je na velikem odru Avditorija Portorož kot udeleženka 41. festivala Melodije morja in sonca predstavila novo skladbo Adrenalin. »Nastopiti na MMS-ju je zame v resnici izpolnitev dolgoletne želje. Tudi sama namreč prihajam iz slovenske obale in tako festival spremljam že od malih nog! Res sem se razveselila povabila k sodelovanju in z ekipo smo takoj šli v akcijo,« je v uvodu poveda Mia, ki je ob tem dodala, da je bila skladba ustvarjena posebej za ta poletni festival, ne nazadnje pa so njen nastop opazili tudi v Cipru!

Mia Guček
Mia Guček na odru MMS 2022. Foto: Alesh Maatko

Mia v novi skladbi prisega na mešanico popa, trapa in latino ritmov, s katerimi je prepričana, da ustvarijo energično eksplozijo, kateri se je težko upreti.

Kako ste zadovoljni z nastopom na MMS 2022?
Z nastopom na festivalu sem več kot zadovoljna. Pa ne samo s pesmijo kot tako. Zelo sem počaščena, da me je krasila unikanta toaleta svetovno priznane albanske modne oblikovalke. Da je bila točka še bolj zanimiva, pa so poskrbele moje štiri plesalke pod taktirko koreografinje Eve Maurizio.

Kako pa ste zadovoljni z odzivom na vašo pesem?
Nad odzivom strokovne komisije sem že drugič letos precej presenečena, sem se pa toliko bolj razveselila vseh sporočil in klicev, ki sem jih prejela po nastopu in pa števila predvajanj sladbe na vseh portalih, kar pa pokaže realno sliko odziva ljudi.

Katere čestitke ste se najbolj razveselili?
Najbolj sem se razveselila odziva ciperških evrovizijskih avtorjev, ki so mi (malo za šalo malo za res) očitali, zakaj nimam ciperškega državljanstva, saj bi me z veseljem poslali na Evrovizijo za njihovo državo. Taka sporočila mojih kolegov iz drugih vetrov me vedno pomirijo in dajo vedeti, da v resnici ni tako slabo, kot pravijo slovenski strokovnjaki.

Mia Guček
Mia Guček je stavila na Andrenalin. Foto: Aleš Rosa

Adrenalin ji daje moč

Vaša skladba ima naslov Andrenalin. Koliko andrenalina pa ima v sebi Mia?
Čeprav sem v resnici bolj mirne narave, me večkrat preplavijo različne vrste adrenalina. Kar pa je po mojem mnenju super. Adrenalin mi daje zagon, moč in inspiracijo.

Smo v času poletja, kako ga boste preživeli?
Moje poletje bo razdeljeno na dva dela. Prvi del bom preživela v Berlinu, kjer se bom s svojimi glasbenimi kolegi zaprla v studio, da vam bom lahko v letu 2023 postregla še več dobre glasbe. V drugem delu dopusta me boste lahko našli v enem od kampov pri južnih sosedih, brez telefona, tehnologije in drugih motečih faktorjev.

Jeseni vas čaka še Popevka. Kako drugačna bo skladba od Andrenalina?
Na Popevki se vam bom jeseni predstavila s skladbo Nove slike, ki je čisto nasprotje od vsega kar ste do sedaj slišali iz moje strani. Mirna, razmišljujoča in globoka skladba v spremstvu orkestra, ki sem jo tokrat v celoti spisala sama.

Mia Guček je simpatična Koprčanka, ki je svoje življenje v celoti posvetila glasbi. Po končanem študiju klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in kasneje Akademiji za glasbo v Münstru (Nemčija) je svoj fokus preusmerila na pevsko kariero.

Mia Guček
Mia Guček bo nastopila tudi na Popevki 2022. Foto: Tibor Golob
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
15
+1
6
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button