EMA

BQL, zmagovalca občinstva na Emi: Hvala za zaupanje, Slovenija!

Brata Anej in Rok Piletič (BQL) sta na letošnji Emi s skladbo Heart Of Gold prepričljivo osvojila srca poslušalcev. Čeprav jima je zmaga (s skupnim seštevkom strokovne komisije in telefonskega glasovanja) ušla, pa sta presrečna, da je njuna drugouvrščena skladba naletela na izjemen odziv ljudstva.

Brata Anej in Rok Piletič.Foto: Alesh Maatko

Že takoj po njunem polfinalnem nastopu minulo soboto, je videoposnetek izvedbe Heart of gold osvojil ljubitelje Evrovizije po Evropi. V manj kot tednu dni je namreč njun polfinalni nastop zbral več kot 403.550 ogledov, preko 640 komentarjev in še 5.950 všečkov na Youtube. Eksplodirala so tudi družbena omrežja. Po komentarjih in navdušenju uporabnikov je bilo slutiti, da bosta BQL uvrščena visoko. In sta tudi bila! V finalu sta namreč prepričala ljudstvo, ki jima je dodelilo največ točk.

Brata Rok in Anej po velikem finalu.Foto: Alesh Maatko

Glasbo za Heart Of Gold sta sicer ustvarila »evrovizijca« Maraaya (Marjetka Vovk in Raay), besedilo je spisal Anej sam, produkcija in aranžma pa je delo Raayjeve ekipe Raay Music.

»Ko sva pred osmimi meseci združila najine solistične glasbene poti v novo zgodbo BQL, je bil uspeh najinega prvega singla Muza, veliko veselje in spodbuda za naprej. A nisva sanjala niti o Emi, kaj šele o takem odzivu in odzivu poslušalcev po Evropi, ki so takoj po predstavitvi zasuli najin video s komentarji in navdušenjem,« je povedal mlajši brat Anej po Emi, Rok pa dodal: »Lahko se sliši še tako klišejsko, ampak midva sva presrečna in uživava vsak trenutek. Najprej se bova dobro naspala, nato pa že pripravljamo turnejo nastopov po Sloveniji, tako da časa za počitek ne bo. Slovenskemu predstavniku pa želiva najboljšo uvrstitev! Hvala za vse glasove in zaupanje, Slovenija!«

BQL sta stavila na Heart of Gold.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X