ZABAVNO & DRUŽABNO

Božična noč s Heleno Blagne, Ninom Ošlakom in Janom Plestenjakom

Preplet glasbe in čarobnih zgodb

Čeprav je težko verjeti, dva največja zvezdnika slovenske glasbene scene še nikoli nista zapela v duetu. A tudi čudeži se dogajajo, sploh če je tu sveti večer. V oddaji Božična noč na nacionalni televiziji (1. del, 2. del), ki smo si jo lahlo gledalci s Prešernovega trga in v živo iz studia 2 Televizije Slovenija gledali prav na sveti večer, sta v duetu prvič v svojih karierah zapela Jan Plestenjak in Helena Blagne, in sicer pesem Na božično noč.

Prva dama zabavne glasbe je gledalce tudi letos pozdravila v vlogi gostiteljice, skupaj z glasbenimi gosti pa je v središču praznično okrašene prestolnice prepevala najlepše božične uspešnice. Glasbene zvezde so tako na letošnjo božično noč posebej močno sijale, nastope pa je spremljal še Simfonični orkester RTV Slovenija in tudi Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Poleg že omenjenega dueta pa so lahko gledalci prisluhnili tudi operni divi Sabini Cvilak (Rajske strune), ki je pela v največjih opernih hišah sveta in z največjimi opernimi zvezdniki. Glasbenik mlajše generacije, Nino Ošlak, je ob klavirju prepeval božični hit o zlomljenem srcu. Za piko na i pa je bila tu še hrvaška evrovizijska predstavnica Danijela Martinović s pesmijo Happy Xmas (War is over).

V televizijskem studiu pa so se dogajala navdihujoča srečanja, ki jih je povezovala Bernarda Žarn. V živo so se ji pridružili številni gostje, vsak s svojo božično zgodbo in spomini. V program so se vključevali gledalci z voščili, najmlajši so lahko poklicali Božička, izbirali pa so tudi najlepše jaslice, ki krasijo vaše domove.

Jan Plestenjak
Jan Plestenjak je odpel tudi Meni dobro je. Foto: Alesh Maatko

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button