ZABAVNO & DRUŽABNO

Booom! po koncertu: Luko, Matevža in Patrika je letos težko dohajati

Predstavili prvenec Odiseja

Skupina BOOOM! je v ljubljanskem SiTi Teatru v živo z bendom predstavila svoj pred kratkim izdani prvi album Odiseja, publiko pa na noge dvignila tudi s ‘skoraj evrovizijsko’ uspešnico Dance Like This, starejšimi singli ter šopkom odličnih priredb.

Luko, Matevža in Patrika je letos kar težko dohajati. Potem ko so v začetku leta s pesmijo Dance Like This opozorili nase na festivalu Una voce per San Marino, kjer so med preko 800 kandidati iz 31 držav zasedli odlično 5. mesto, so v pomlad vstopili s singlom Avantura in svojim prvim albumom Odiseja, ki so ga predstavili že kak dan ali dva pred koncertom razprodanem SiTi Teatru v ljubljanskem BTC-ju.

Booom
Predstavili prvenec Odiseja. Foto: Aleksander Golob

Spremljal jih je odličen bend, v katerem igrajo bobnar Matic Kovačič (ustanovni član in soavtor prvih hitov Joker Out), kitarist Tilen Jan (Fat Butlers), klaviaturist Marko in basist Jernej Žavbi (Žavbi Brothers) ter kitarist Rok Šenk (Flirrt), prav oni pa so dali piko na i tudi zelo organsko zvenečemu albumu, ki ga je s Patrikom sproduciral Matej Pečaver.

Booom
Predstavili prvenec Odiseja. Foto: Aleksander Golob

Generalka pred Odisejo

Generalko za nastop so pred dnevi opravili v Cvetličarni, kjer so kot presenečenje dobro razgibali obiskovalce afterja Škisove tržnice. Tokratni nastop je bil precej drugačen, saj so nastopili za publiko, ki je na koncert prišla zaradi njih, program pa je stal predvsem na njihovi avtorski glasbi. Obakrat pa so dokazali, da so odlični glasbeniki, ki znajo premakniti tako publiko, ki jih pozna, kot tiste, ki jih šele bojo.

Booom
Predstavili prvenec Odiseja. Foto: Aleksander Golob

Okvir koncerta je postavilo devet slovenskih in tri angleške pesmi, ki so jih Booom! zbrali na albumu Odiseja.

Večer je odprla Avantura, končali so ga z Dance Like This, vmes pa nanizali uro in pol odlične muzike. Sprehodili so se čez vse opazne single, od začetka kariere, nas popeljali v domači Portorož, kjer so lani za las zgrešili zmago na festivalu MMS, vmes pa vtkali še dve sodobni pop klasik, Pompeii, Viva la Vida, s katerima so pokazali tudi kakšni glasbeni vplivi poganjajo njihovo kreativnost.

Booom
Predstavili prvenec Odiseja. Foto: Aleksander Golob

Prvencu so seveda ob soustvarjalcih, ekipi in bližnjih nazdravili tudi številni glasbeni kolegi vseh generacij, ki jih veseli, da se na sceno prebija nova zanimiva pop skupina.

Booom
Predstavili prvenec Odiseja. Foto: Aleksander Golob
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button