EVROVIZIJA

Beovizija 2019: Srbija je izbrala Neveno Božović in pesem Kruna

Beovizija 2019, ki je iz studia nacionalne televizije RTS potekala skozi tri večere, je prinesla zmagovalko ter s tem novo predstavnico Srbije na Pesmi Evrovizije. Strokovnjaki in ljudstvo so se skupaj odločili za pesem Kruna, na katero je več kot uspešno stavila Nevena Božović. Naša Jana Šušteršič je bila na koncu s pesmijo Viktorija deseta.

Jana Šušteršič je pristala na 10. mestu.Foto: RTS

In kako je potekala Beovizija 2019? V prvem predizboru (27. februarja) so imeli največ sreče Aleksandra Sekulić, Sashka Janx, Nataša & Una, Ivan Kurtić, Wonder Strings & Ivana Vladović ter Sofija Perić, v drugem (28. februarja) pa še Majdan, Jana, Nevena Božović, Ana Popović, Dženan Lončarević ter Lord.

V sklepnem dejanju (velikem finalu) se je tako predstavilo ducat tekmovalcem, med njimi tudi naša Jana Šušteršič.

Nevena Božović je prepričala s pesmijo Kruna.Foto: RTS

Skozi večer evrovizijskih pesmi – mimogrede, tudi šov program je bil zelo evrovizijski, saj so ga namenili glasbenemu mojstru Željku Joksimoviću, ki je Srbijo zastopal kar dvakrat – so vse skupaj povezovali Dragana Kosjerina in Ivan Mihailović ter Ana Babić in Nebojša Milovanović, ki so v uvodni točki spomnili na švedsko Abbo in najboljšo ESC pesem vseh časov, Waterloo. Nato pa je sledil tekmovalni del, kjer so se po naslednjem vrstnem redu predstavili izbrani finalisti Beovizije 2019:

Nevena BožovićFoto: RTS

1. Sashka Janks – Da li čuješ moj glas
2. Majdan – Budim te
3. Sofija Perić – Aritmija
4. Dženan Lončarević – Nema suza
5. Wonder strings & Ivana Vladović – Moja bol
6. Jana – Viktorija
7. Lord – Radnički sin
8. Nevena Božović – Kruna
9. Ana Popović – Lutaš
10. Ivan Kurtić – Bela
11. Nataša & Una – Samo bez straha
12. Aleksandra Sekulić – Tugo

Gledalci in poslušalci so imeli po zadnji odpeti skladbi 15 minut časa, da preko sms sporočil (cena sporočila je bila 30 centov) glasujejo za svojega favorita. In kako se je ljudstvo odločilo, skupaj s strokovno komisijo, ki so jih sestavljali Miroslav Miša Aleksić (Riblja čorba), Bojana Stamenov, besedilopisec Dejan Ivanović, pop pevka Goca Tržan ter skaldatelj in producent Aleksandar Milić Mili? V skupnem seštevku je največ točk prejela Nevena Božović, ki je prepričala s pesmijo Kruna.

Končni razplet na izboru Beovizija 2019.Foto: RTS
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button