ZABAVNO & DRUŽABNO

Alex Volasko: Zadnje leto je bilo zame precej turbolentno

“Zadnje leto je bilo zame precej turbolentno in polno življenjskih prelomnic, zato sem se po šestih letih odločil izdati svoj že tretji glasbeni album, ki opisuje predvsem občutja žalosti in hrepenenja,” v uvodu pove priznani slovenski glasbenik Alex Volasko, ki ob tem predstavlja skladbo Zatišje, ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred kratkim.

Po neurju pride zatišje

Skladba govori o tem, da smo vsi kot ladje na morju življenja. Mlade ladje se zaletavajo naravnost v valove, valovi pa jih učijo izkušenj. Stare ladje znajo bolje pluti med valovi in se izmikati njihovi surovi moči. V življenju vedno pridejo neurja, ki so kot naše preizkušnje. Nekateri znajo neurje prevedriti, se z njim soočiti, spet drugi se izgubijo in potonejo. A po neurju vselej pride zatišje. In le tiste najmočnejše in najbolj izkušene ladje ostanejo nad gladino ter varno plujejo naprej.

Zaznamovala ga je ločitev

Kljub temu, da je album Zatišje nastajal zadnjih nekaj let, je na njem precej popolnoma novih pesmi, ki so nastale v zadnjem obdobju, ko sta se razhajala z zdaj že njegovo nekdanjo ženo Sašo Lešnjek. Zato je pridih novejših pesmi malce drugačen, kot ste jih vajeni, saj se Alex Volasko precej bolj poglablja v vprašanja in odkrivanja samega sebe ter svojih čustev.

Zatišje v videozgodbi

Za skladbo Zatišje je ekipa pripravila tudi videospot, ki je nastal pod taktirko odličnega Igorja Pečolerja in njegove video ekipe NoVisuals. Snemanje se je odvijalo na slovenski obali v Izoli in Rogaški Slatini. Pesem je izšla pod okriljem založbe Art Music Records, pri ustvarjanju skladbe pa so v studiu sodelovali tudi pianist Roman Sarjaš, basist Goran Sarjaš in kitarist Tine Lustek.

Alex Volasko
Alex Volasko Foto: Rok Deželak
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button