PROMOCIJA

ALEJA je finalistka mednarodne nagrade za oblikovanje in razvoj

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Nakupovalno središče ALEJA v Ljubljani se je uvrstilo v finale prestižne nagrade ECSP Design and Development Award 2023. Razglasitev finalistov je bila v začetku tega meseca na nepremičninskem sejmu MAPIC v Cannesu. Nagrado bo spomladi leta 2023 podelilo največje evropsko združenje za maloprodajne nepremičnine Evropski svet nakupovalnih središč (ECSP). Tako se je najboljše novo nakupovalno središče razvijalca in upravljavca SES Spar European Shopping Centers uvrstilo v ožji izbor treh najboljših nakupovalnih središč v kategoriji »Novogradnje nakupovalnih središč s površino od 15.000 do 45.000 kvadratnih metrov« skupaj s središči iz Nemčije in Srbije.

Nakupovalno središče ALEJA v Ljubljani, ki je bil dokončano maja 2020, je navdušilo z edinstveno arhitekturo, sodobnim konceptom ter izjemno nakupovalno izkušnjo in ponudbo za prosti čas na 32.000 kvadratnih metrih površine.

ALEJA kot del mestnega jedra postavlja nove standarde za maloprodajne objekte, ne le v slovenski prestolnici. Ta kombinacija maloprodaje, gastronomije in prostega časa sledi najnovejšim smernicam modernih trendov. Zmaj, heraldična žival slovenskega glavnega mesta Ljubljana, je navdih za impozantno zunanjo fasado. Prav tako pa so v njeni notranjosti upodobljeni številni drugi simboli Ljubljane, kot npr. Prešernov trg, Tromostovje in obrežje Ljubljanice.

»Zelo smo veseli, da se je ALEJA kot naše najmlajše nakupovalno središče uvrstila v finale mednarodne nagrade. Veselimo se podelitve nagrad spomladi 2023. To nominacijo razumemo kot priznanje za našo strast do razvoja živahnih nakupovalnih destinacij z najvišjo stopnjo ustreznosti za kupce,« pravi direktor nakupovalnega centra ALEJA in direktor SES Slovenija Toni Pugelj.

Toni Pugelj
Toni Pugelj, direktor ALEJE. Foto: Robert Krumpak

Za nakupovalno središče je značilna njegova večnamenskost: z več kot 80 trgovinami, vrhunsko gastronomijo in 6.200 m² velikim športno-rekreacijskim območjem na ozelenjeni strehi ALEJA SKY. Poleg tega je pred stavbo tudi asfaltiran razgiban kolopark.

Nagrada ECSP za dizajn in razvoj

Evropske nagrade za dizajn in razvoj se že vse od leta 1977 vsako leto podelijo najbolj izjemnim novim nakupovalnim središčem in prenovljenim nakupovalnim središčem v Evropi. Nagrado podeljuje Evropski svet nakupovalnih središč (ECSP), nekdanji Mednarodni svet nakupovalnih središč (ICSC). Nagrade veljajo za najprestižnejše na področju evropskih maloprodajnih nepremičnin. Nagrade ECSP so javno priznanje za pomembne evropske projekte, ki se osredotočajo na nakupovalno izkušnjo.

SES je prejel že več mednarodnih nagrad

Podjetje SES je za številne od svojih 30 nakupovalnih središč že prejela več nagrad, nazadnje leta 2021 prestižno nagrado Global RLI Award za ALEJO. Leta 2017 je nakupovalno središče WEBERZEILE Ried prejelo nagrado »ICSC Regeneration Award 2017«. Teme mednarodno priznanih nagrad segajo od razvoja, trženja in arhitekture do trajnosti. Leta 2007 je bil EUROPARK Salzburg razglašen za »najboljše nakupovalno središče na svetu« s strani ICSC, leta 2017 pa je ponovno prejel nagrado ICSC European Shopping Centre Award. ATRIO Villach je leta 2009 prejel nagrado ICSC kot »najbolj trajnostno nakupovalno središče«.

ECSP: največje evropsko združenje za maloprodajne nepremičnine

Evropski svet nakupovalnih središč (ECSP) s sedežem v Bruslju je bil ustanovljen oktobra 2020 kot naslednik prej delujočega Mednarodnega sveta nakupovalnih središč (ICSC) in kot združenje zastopa evropski sektor maloprodajnih nepremičnin. Cilj združenja je dati glas podjetjem, ki ustvarjajo, razvijajo, gradijo, upravljajo, vzdržujejo ali financirajo prodajne, gostinske in storitvene prostore.

Aleja
Nakupovalno središče ALEJA v Ljubljani ki je bilo dokončano maja 2020 je navdušilo z edinstveno arhitekturo in sodobnim konceptom. Foto: Robert Krumpak
Twitter
Back to top button