ZABAVNO & DRUŽABNO

Zlatko Dobrič po petletni pavzi tokrat v hrvaških glasbenih vodah

Legendarni pevec Zlatko Dobrič po petletnem premoru predstavlja novo pesem z naslovom »Luda noć«. Glasbo in besedilo je napisal Zlatko sam, za aranžma pa je poskrbel Aleš Zibelnik. Pri snemanju skladbe so še sodelovali še Miha Meglič, Robert Grdić in Manca Špik.

Skladba je zabavnega karakterja in plesnega ritma ter namenjena predvsem ljudem dobrega razpoloženja. Besedilo sem imel napisano že več let in mi je skupaj z melodijo simpatično zvenelo ter imam namen posneti še slovensko verzijo. Veselim se, da bomo s publiko ponovno skupaj prevevali,” je povedal Zlatko Dobrič, ki je še danes priljubljen med poslušalci.

Zlatko DobričFoto: Promo foto

V času svoje kariere je izdal 19 albumov in eno kompilacijo, kar je verjetno rekord na slovenski zabavni glasbeni sceni. Za večino svojih pesmi je napisal glasbo sam ter posnel duete s številnimi glasbeniki, kot so Helena Blagne, Marina Tomašević, Natalija Kolšek, Oliver Antauer, Petovio, Brina, Marjan Zgonc, Vesele Štajerke … Bil je eden naših najbolj prodajanih pevcev, saj je v visokih nakladah prodajal nosilce zvoka ter napolnil vse večje slovenske dvorane: Hala Tivoli (Ljubljana), Tabor (Maribor), Golovec (Celje),  Marof (Novo mesto), Hit šport center (Nova Gorica)…. Čeprav brez kakšne velike reklame oz. medijske izpostavljenosti, so bili njegovi koncerti oz. dvorane praviloma vedno polne obiskovalcev, saj ravno publika čuti njegovo ljudskost in pozitivno energijo. Znan je predvsem kot pevec veselih pesmi, čeprav mu ležijo tudi balade saj ravno pri teh pride do izraza njegova čustvena interpretacija ter žametni vokal. Od leta 2010 se ukvarja predvsem z gostinstvom, ob tem še vedno občasno ustvarja nove pesmi in nastopa.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button