EMA

Za zmagovalko Eme, Tinkaro Kovač, bomo držali pesti 8. maja 2014

V danski København, kjer bo 6., 8. in 10. maja 2014 potekal letošnji že 59. Izbor za pesem Evrovizije 2014, bo odpotovala Tinkara Kovač s skladbo Spet oz. Round and round. Zmagovalna skladba Eme je prejela največ glasov tj. 7932 od skupaj 11382 prejetih klicev v drugem krogu telefonskega glasovanj.

Zmaga na Emi 2014 ji veliko pomeni.Foto: Alesh Maatko

Predstavnika za letošnjo Pesem Evrovizije smo dobili na Ema, in sicer po dveh krogih. Po predstavitvi vseh sedmih pesmi, ki so jih predstavili Omar Naber, Nermin Puškar in Samuel Lucas, Bilbi, Nude, Rudi Bučar in Elevators, Tinkara Kovač ter Muff, je sledil prvi krog glasovanja. Izključno gledalci so odločili, da sta se v superfinale uvrstili Tinkara Kovač s skladbo Spet / Round and round in skupina Muff s skladbo Let me be (myself), ki sta prejeli najvišje število telefonskih glasov. Po vnovični predstavitvi superfinalistov in drugem krogu telefonskega glasovanja so gledalci in poslušalci oddaje Ema 2014 odločili, da nas bo na izboru za Pesem Evrovizije 2014 predstavljala Tinkara Kovač. Avtorji skladbe Spet / Round and round so Tinkara Kovač, Hannah Mancini, Tina Piš in Raay. 36-letna Primorka, ki je lansko poletje slavila na Melodijah morja in sonca, je na Emi nastopila že četrtič. Če pred leti na izboru za evrovizijsko melodijo ni prepričala s skladbami Veter z juga, Zakaj in Sonce v očeh, s katerimi se je sicer – da ne bo pomote – visoko uvrstila, pa se zdi, da so ji bile tokrat zvezde naklonjene.

Na Evrosong pošiljamo diplomirano profesorico flavte.Foto: Alesh Maatko
Voditeljica Ula Furlan in vodja projekta Miša Molk.Foto: Alesh Maatko

Prekaljena glasbenica, sicer diplomirana profesorica flavte, se v deželi na sončni strani Alp, kjer je obrekovanje in pametovanje (predvsem na spletnih forumih) na prvem mestu, ne ozira na govorice, ampak je vestno predana glasbi. Tudi zaradi tega je tik pred Emo zapisala, da je morje v Trstu še vedno mirno. Zdi pa se, da bo po njeni zmagi morje malce bolj razburkano, na kar se bo morala navaditi tudi Tinkara Kovač, ki jo čaka do odhoda na Dansko kar nekaj obveznosti. Že dan po zmagi je na vrsti snemanje videospota, kakšnih večjih priprav pa vsi skupaj ne načrtujejo, saj je
ekipa preverjena, poleg tega pa ima Tinkara za sabo izjemno bogato
glasbeno kariero, saj je na sceni prisotna že sedemnajst let.

Voditeljica izbora je bila Ula Furlan, režiserka pa Urška Žnidaršič. Kot gostja je nastopila Maja Keuc, ki nas je zastopala na Pesmi Evrovizije 2011 v Düsseldorfu, kjer je v predizboru osvojila tretje mestu, v finalu pa 13. Sedem izvajalcev, ki jih je izbrala strokovna komisija (Miša Molk, Darja Švajger in Andrea F), se je sicer predstavilo v naslednjem vrstnem redu:

Izvajalec Naslov Glasba Besedilo Aranžma
1. Omar Naber
I Won’t Give Up Omar Naber Omar Naber Omar Naber,
Martin Štibernik
2. Samuel Lucas in Nermin Puškar Masquerade Krešimir Tomec,
Igor Leonardi,
Nermin Puškar
Nermin Puškar,
Igor Leonardi,
Lejla Delalić,
Donna Osterc
Krešimir Tomec
3. Bilbi
To ni blues Maja Pihler Stermecki,
Gregor Stermecki
Maja Pihler Stermecki,
Gregor Stermecki
Maja Pihler Stermecki, Gregor Stermecki, Peter Dekleva
4. Nude
It’s Gonna Be Ok! Gaber Marolt Gaber Marolt Teodor Amanović
5. Rudi Bučar in Elevators
Tja Rudi Bučar Rudi Bučar Rudi Bučar in Elevators
6. Tinkara Kovač
Spet / Round and round Raay Tinkara Kovač, Hannah Mancini, Tina Piš Raay
7. Muff
Let Me Be (Myself) Senida Hajdarpašić,
Miha Gorše,
Tadej Košir
Tadej Košir,
Anže Kacafura
Miha Gorše,
Anže Kacafura
Zmagovalna ekipa je bila odlično razpoložena …Foto: Alesh Maatko
… prav tako pa tudi Tinkara!Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X