TORINO 2022

Za srbski nacionalni izbor prispelo 150 pesmi

Izbor se bo zgodil februarja 2022

Kot poročajo evrovizijski mediji, je srbska nacionalna televizija RTS na javni razpis za novo evrovizijsko pesem, ki bo predstavljala Srbijo v Torinu na Eurovision Song Contest 2022, prejela 150 pesmi.

Rok za oddajo pesmi se je iztekel pred nekaj dnevi, strokovna komisija pa ima sedaj nalogo, da izbere najboljše pesmi za nacionalni izbor. Glede na to, da se Beovizija ne sme več uporabljati, saj je RTS prekinila sodelovanje z založbo Megaton, ki ima licenco za Beovizijo, bo srbska televizija pripravila oziroma organizirala novo tekmovanje, katero ime vsaj javnosti še ni znano.

Največ 30 pesmi

Na nacionalnem izboru bo sodelovalo največ 30 pesmi, tekmovanje za novega predstavnika Srbije pa se bo odvilo februarja v studiu RTS, in sicer v Beogradu. Natančen format še ni znan, je pa pričakovati, da bo vse skupaj potekalo več večerov. Podrobnosti bodo znane januarja 2022 …

Spomnimo. Srbijo je v Rotterdamu zastopala zasedba Hurricane. Dekleta, ki sicer žanjejo zanimanje z vseh koncev in krajev, so na koncu s pesmijo Loco loco zasedle 15. mesto v finalu!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button