LIVERPOOL 2023

Za Nemčijo metalci Lord Of The Lost

Prepričali s pesmijo Blood & Glitter

Nemčija, ki zadnja leta na evrovizijskem parketu ne blesti ravno, je svojega novega predstavnika izbrala na izboru Unser Lied für Liverpool (Naša pesem za Liverpool), ki se je zgodil 3. marca. Na izboru v Kölnu, ki ga je vodila kultna voditeljica Barbara Schöneberger, se je za zmago borilo devet glasbenikov.

Končni razplet (prvi trije):

  1. Lord Of The Lost – Blood & Glitter (43+146=189)
  2. Ikke Hüftgold – Lied Mit Gutem Text (10+101=111)
  3. Will Church – Hold On (90+21=111)

Mednarodna žirija je za zmagovalca izglasovala Willa Churcha s skladbo Hold On, skupino Lord Of The Lost pa postavila na 5. mesto. Toda nemška javnost je množično glasovala za metal skupino Lord Of The Lost, ki je na koncu zmagala s skladbo Blood & Glitter.

Lord of the Lost
Zmagovalci Lord of the Lost. Foto: VD Pictures

Petčlanska zasedba

Lord Of The Lost je metal skupina iz Hamburga, ki je bila ustanovljena leta 2007. Leta 2009 so izdali svoj prvi singel Dry the Rain, leto kasneje pa je izšel njihov debitantski album Fears. Od takrat dalje so skoraj vsako leto izdali album. Njihova pesem za Evrovizijo je naslovna pesem njihovega najnovejšega albuma, ki je izšel decembra 2022, je že dosegel prvo mesto nemških lestvic. Skladbo Blood & Glitter so napisali pevec Chris Harms in kitarist Pi Stoffers ter Anthony J. Brown in Rupert Keplinger.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
Twitter
Back to top button