ZABAVNO & DRUŽABNO

Vanna še ni rekla zadnje besede

Leta 2001 je bila na Evroviziji

Odkar se je v 90-ih pojavila na glasbeni sceni – kot glavni glas skupine Electro Team (vsi poznamo hit Tek je 12 sati) – je Vanna občinstvo navadila, da njene pesmi postajajo velike uspešnice, ki jim čas ne more do živega. Ne glede na to, ali jih napiše sama ali njeni kolegi avtorji, Vanna vsako pesem obarva s svojim izrednim vokalom in edinstveno interpretacijo.

Njena najnovejša skladba Navika je na najboljši poti, da se uvrsti v katalog njenih največjih uspešnic, še posebej pa bo razveselila oboževalce, ki imajo najraje njene hitre pesmi. Za produkcijo je zaslužen Vannin dolgoletni sodelavec Goran Kovačić Gorki, glasbo in besedilo pa je napisala sama, s čimer nadaljuje svoje uspešno kantavtorsko delo, ki se je začelo v času skupine ET, prelevilo v samostojno kariero in doživelo svoj poln razcvet v zadnjih nekaj letih skozi pesmi Izmiješane boje, Najbolji ljudi, U tebi, Kad smo se voljeli, Loš trenutak, Pjesma o tebi, Želja, Kriva nota in ultimativno uspešnico Full memory, po kateri je dobila ime koncertna turneja iz leta 2022, med katero se je ustavila tudi v ljubljanskem klubu Nebo, vrhunec pa je bil veliki koncert v zagrebški Areni.

Evrovizijska pevka

Aktualen je tudi Vannin album v živo »Live@Arena«, ki je izšel leta 2023 na dvojni zgoščenki, na kateri so bile vse skladbe izvedene na spektakularnem koncertu »Vanna, 30 let – Full memory« leta 2022 v zagrebški Areni. Vanna namerava do konca letošnjega leta pri Croatia Records izdati nov studijski album, njegova posebnost pa je, da bo prvič avtorica vseh skladb Vanna sama.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button