LJUBLJANA FESTIVAL

V Križanke prihaja Tonči Huljić

Mediteran v Ljubljani

Festival Ljubljana predstavlja nepozaben večer ob zvokih Sredozemlja. Na 70. Ljubljana Festival prihaja Tonči Huljić, ustanovitelj znane skupine Magazin. Na odru Poletnega gledališča Križank se mu bo kot gost pridružil tudi Petar Grašo.

Tonči Huljić velja za najuspešnejšega in velikokrat nagrajenega avtorja hrvaške popularne glasbe. Je ustanovitelj skupine Magazin, hrvaške glasbene skupine iz Splita, pomembno vlogo pa je odigral tudi v karieri Petra Graša, Jelene Rozge, Danijele Martinović, Maksima Mrvice in drugih. Napisal je glasbo za številne telenovele, ki jih lahko spremljamo tudi v Sloveniji, njegove kompozicije pa lahko slišimo tudi v hollywoodskih filmih.

Z zasedbo Tonči Huljić & Madre Badessa so zvok Sredozemlja spojili z novodobno elektronsko glasbo in jo z orkestracijo nadgradili v cross-over predstavo Mediterraneo, ki po različnih kanalih nagovarja vse čute človeškega telesa. Mediteran boste tokrat lahko po njihovi zaslugi za en večer doživeli tudi v Ljubljani; z naborom njegovih najlepših avtorskih instrumentalnih skladb boste potovali po državah Sredozemlja – Hrvaški, Španiji, Italiji, Grčiji, Albaniji, Egiptu, Turčiji in drugih. Tončiju, njegovem bandu, orkestru in zboru se bo na odru pridružil tudi poseben gost – hrvaški pop pevec in tekstopisec Petar Grašo. Za celostno podobo predstave bo poskrbel hrvaški igralec in lutkar Siniša Novkovič, ki je od leta 2011 stalni član ansambla in vodja dramskega studia Mestnega mladinskega gledališča Split (GKM Split), poleg tega pa aktivno deluje tudi kot režiser, pisec dramskih besedil in scenske glasbe ter stalni sourednik na Radiu Dalmacija.

Koncert bo 12. julija ob 21. uri v Poletnem gledališču Križank.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button