TORINO 2022

Torino obiskala referenčna skupina

Priprave v polnem teku

Čeprav izgleda, da se glede Pesmi Evrovizije 2022 ne dogaja ravno veliko, to ne bo držalo. Vse skupaj se odvija v ozadju, daleč stran od televizijskih kamer. Italijanska radiotelevizija RAI, ki bo gostila glasbeno tekmovanje, te dni v Torinu gostilo predstavnike evrovizijske referenčne skupine (The Reference Group).

Člani referenčne skupine so si bodo v času delovnega srečanja ogledali Torino ter vsa prizorišča, torej od dvorane, evrovizijske vasi do t. i. EuroCluba, kjer sicer potekajo druženja in zabave.

Referenčna skupina (RG), ki je v preteklosti postavila temelje novodobne Evrovizije, je sestavljena iz predsednika, poleg tega so tu še trije predstavniki nacionalnih radiotelevizij, dva izvršna porducenta preteklih dveh izborov, izvršni producent akualnega izbora ter ESC nadzornik.

RG trenutno sestavljajo Frank-Dieter Freiling (predsednik), Martin Österdahl (nadzornik), Sietse Bakker (Nizozemska), Felix Bergsson (Islandija), Carla Bugalho (Portugalska), Yuval Cohen (Izrael), Astrid Dutrenit (Nizozemska), Simona Martorelli (Italija), Alexandra Redde (Francija) in David Tserunyan (Armenija).

Referenčna skupina pri zvezi EBU med drugim nadzira in usmerja aktualni evrovizijski izbor.

Nekaj več podrobnosti je na družbenih omrežjih delil Sietse Bakker, izvršni producent Pesmi Evrovizije 2020 in 2021, ki je med drugim zapisal, da se veseli srečanja, predvsem pa komaj čaka, da vidi, kaj za Evrovizijo 2022 pripravljajo italijanski kolegi iz televizije RAI.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X