LIVERPOOL 2023

Švedska izbrala Loreen

Bo osvojila še Evrovizijo v Liverpoolu?

Po štirih predtekmovanjih in t. i. drugi priložnosti se je v Stockholmu zgodil še veliki finale. V Areni Friends, kjer vsako leto poteka sklepno dejanje švedskega nacionalnega izbora Melodifestival 2023, je med dvanajstimi finalisti pričakovano slavila Loreen, ki so ji tudi stavnice napovedale zmago (85 %). Tokrat je prepričala s skladbo Tattoo.

Švedska - Melodifestival 2023 Loreen 1
Švedi znova izbrali Loreen. Foto: Alma Bengtsson / SVT

Loreenina pesem Tattoo je trenutno številka 1 tako na švedski lestvici singlov kot tudi na lestvici predvajanj na švedskih radijskih postajah.

Pričakovano Loreen

Kot že veleva tradicija na finalu Melodifestivala so poleg ljudstva glasovale tudi mednarodne žirije (50:50), in sicer iz Avstralije, Belgije, Hrvaške, Latvije, Španije, Nemčije, Avstrije in Malte. Skupni seštevek je prinesel novo zmagovalko Loreen, ki je na pesmi Evrovizije že slavila, in sicer leta 2012 v Bakuju.

Švedska - Melodifestival 2023 Loreen
Končni razplet na Melodifestivalu 2023. Foto: SVT

Prvo mesto je osvojila Loreen (Tattoo), drugo mesto Marcus & Martinus (Air), tretje mesto pa Smash Into Pieces (Six Feet Under).

Evrovizijske stavnice

Po četrtem predizboru Melodifestivala 2023 se je na prvo mesto razvpitih stavnic (čeprav še pesem ni bila izbrana) v hipu povzpela Loreen, ki ji stavnice napoveduje zmago v Liverpoolu. V to je prepričanih 38 % vseh tistih, ki stavijo na Pesmi Evrovizije. Mar to pomeni, da se Evrovizija prihodnje leto znova seli na Švedsko? Če ne prej, bomo to izvedeli najprej 9. maja (takrat namreč nastopa Švedska) in nato še 13. maja, ko se bo zgodilo sklepno dejanje Evrovizije 2023.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
3
+1
1
+1
2
+1
0
Twitter
Back to top button