MALMÖ 2024

Srbija prejela rekordno število skladb

Prejeli okrog 235 pesmi

Pred dnevi se je zaključil razpis za srbski nacinalni izbor. Srbija bo tudi prihodnje leto svojega predstavnika izbrala preko izbora Pesma za Evroviziju. Kaj pa pesmi? “Letos imamo rekordno število prijav za Evrovizije, je v podkastu evrovizijske zgodbe povedala Olivera Kovačević, ki je dodala, da bo finale srbskega izbora 2. marca prihodnje leto.

Novi srbski predstavnik bo izbran s kombiniranim glasovanjem ljudstva in stroke, in sicer v enkovrednem razmerju 50:50. Tako kot za ESC 2023, kjer je na koncu prepričal Luke Black, ki je nato v Liverpoolu zasedel 24. mesto.

Srbija
Srbija izbira preko izbora Pesma za Evroviziju. Foto: RTS

Sledi izbor skladb

Olivera Kovačević je v podkastu razkrila, da je na razpis, ki je trajal tri mesece, prispelo okoli 235 skladb, lansko leto okoli 185. “Iz leta v leto imamo večji interes, tako da lahko rečem, da smo prejeli tako amaterske glasbenike kot vrhunske profesionalce.”

Za nacinalni izbor, ki bo potekal v treh večerih, predizbora naj bi bila 27. in 29. februarja, naj bi izbrali okrog 30 pesmi, ki se bodo najprej predstavile v polfinalnih večerih, najboljše pa še v finalu. Zna secelo zgoditi, da se nacionalni izbor seli iz studia v Sava center ali pa v Beograjsko areno, kjer je potekala Pesem Evrovizije 2008.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
Izvor
RTS
Twitter
Back to top button