LIVERPOOL 2023

Srbija: Po drugem, dokaj ‘gejevskem’ izboru, znani vsi finalisti

Trije glasbeni večeri v studiu RTS

V Srbiji je prvi marčevski teden v znamenju nacionalnega izbora Pesma za Euroviziju 2023, ki ga tokrat vodita igralec Milan Marić in voditeljica RTS Dragana Kosjerina. V t. i. zeleni sobi pa dogajanje spremljata Kristina Radenković in Stefan Popović.

Drugi predizbor

Tako kot v prvem se je tudi v drugem predizboru predstavilo 16 (predvsem mladih) glasbenikov. Tudi v tem večeru smo slišali bolj ali manj posrečene – sicer stilsko in koreografsko zelo dovršene – glasbene točke, med katerimi je bilo (podobno kot v prvem večeru) vsaj na prvi pogled presenetljivo veliko število mladih gejev, ki imajo velik krog oboževalcev predvsem na družbenih omrežjih in ki stopajo na srbsko glasbeno sceno.

Eni so s svojimi točkami, v katere so vložili precej truda in vaj, prepričali bolj, zopet drugi manj. Po tekmovalnem delu je sledilo glasovanje ljudstva in strokovne komisije, tako da smo dobil še preostalih osem finalistov, ki so se uvrstili v veliki finale, ki bo na sporedu 4. marca v Beogradu, v studiu RTS. Ti srečni glasbeniki so:

 1. Frajle – Neka neka
 2. Nadia – Devojka tvog dečka
 3. Filarri – Posle mene
 4. Gift – Liberta
 5. Hurricane – Zumi zimi zam
 6. Dzipsii – Greh
 7. Zejna – Rumba
 8. Duo Grand – Viva la Vida

Drugi polfinalni večer je z zmagovalno evrovizijsko skladbo Stefania otvorila etno zasedba Biber, v šov programu pa smo lahko slišali evrovizijske hite v etno aranžmajih.

Veliki finale

V velikem finalu srbskega izbora Pesma za Euroviziju 23, ki se bo zgodil 4. marca, bomo skupaj slišali 16 najboljših skladb. Zmagovalca in novega predstavnika Srbije bo tudi letos izbralo ljudstvo ter strokovna, v enakovrednem razmerju. Finalisti izbora Pesma za Euroviziju 23 so:

 1. Stefan Shy – Od jastuka do jastuka
 2. Boris Subotić – Nedostupan
 3. Nadia – Devojka tvog dečka
 4. Duo Grand – Viva la Vida
 5. Nađa – Moj prvi ožiljak na duši
 6. Frajle – Neka neka
 7. Hurricane – Zumi zimi zam
 8. CHEGI & Braća Bluz Bend – Svadba ili kavga
 9. Dzipsii – Greh
 10. Luke Black – Samo mi se spava
 11. Filip Baloš – Novi plan drugi san
 12. Princ – Cvet sa Istoka
 13. Filarri – Posle mene
 14. Gift – Liberta
 15. Empathy Soul Project – Indigo
 16. Zejna – Rumba
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button