FESTIVALI

Slavkova zmagovalna Črta po dvajsetih letih v osveženi preobleki

Slavko Ivančić si bo 22. julij leta 2000 zapomnil za vedno, saj je tega večera s pesmijo Črta slavil na Melodijah morja in sonca 2000. Zmagovalna pesem Črta je prejela še nagrado za najboljše besedilo, ki ga je ustvaril Drago Mislej. Drugo in tretjo nagrado sta prejela Nuša Derenda za skladbo Ne kliči me in Vili Resnik za skladbo Daj.

Slavko se spominja zmagoslavja na MMS 2000.Foto: Osebni album

“Pred dobrimi 20 leti sem zapustil vrhunsko zasedbo Faraoni in začel solo kariero. In te dni mineva točno 20 let od zmage na Melodijah morja in sonca s skladbo Črta, ki mi je na veliko odprla pot. Hvala Mefu za odličen tekst in Danilu Kocjančiču za skladbo. Prekrasni spomini. V naslednjih dneh pa vas čaka presenečenje. Se veselim,” je prek družbenih omrežij sporočil priljubljeni primorski glasbenik in umetniški vodja MMS Slavko Ivančić, ki je sicer nekoliko slabe volje zaradi tega, ker so zaradi koronavirusa morali prestaviti letošnje jubilejne, že 40. Melodije morja in sonca, ki bi se morale zgoditi 11. julija 2020.

Vsi, tako kot tudi Slavko, verjamemo, da bo prihodnje leto vse skupaj festivalsko še večji glasbeni užitek. A še pred tem se je že zgodila povsem osvežena glasbena zgodba, ki je dobila tudi videopodobo. Seveda govorimo o Črti ‘2020’ …

Slavko Ivančić komaj čaka, da se vrne festival MMS.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button