ZABAVNO & DRUŽABNO

Skupina Katalena po šestnajstih letih znova izdala dvojni album

Cvik Cvak, tokrat na vinilu

Album je izšel pred šestnajstimi leti pri založbi Dallas records in je v celoti posvečen raziskovanju glasbenega izročila pokrajine Rezije, glasbeni producent projekta pa je bil Aldo Ivančič. To je bil četrti studijski album priljubljene zasedbe, z njim pa so tudi “radikalno predrugačili svoj zvok v smeri avtorske nadgradnje ljudskega materiala.”

Ob ponovnem izidu, album je tokrat izšel v obliki dvojnega vinila, so se v ljubljanskem Daktariju zbrali člani skupine Katalena, pogovor pa je vodila glasbena urednica Teja Klobčar. Njeni sogovorniki so bili člani skupine Katalena – Boštjan Narat, Tibor Mihelič Syed, Boštjan Gombač in Robert Rebolj ter producent albuma, Aldo Ivančič.

Precej časa je že minilo od zadnjega albuma, kajne? “Res je, od takrat je minilo že kar nekaj časa in kar čustveno je spremljati to re – izdajo albuma. Takrat je izšel sicer na CD-ju, vendar vemo, da CD-ji kot nosilci zvoka počasi izginjajo, vračajo pa se LP-ji in to nam veliko pomeni, saj tako naša glasba živi naprej,” je ob izidu vinila strnil Boštjan Narat.

Producent albuma, Aldo ivančič, pa je pojasnil, kako je sploh prišlo do sodelovanja: “Naše sodelovanje je plod mojega druženja in sodelovanja z Boštjanom Gombačem, saj sva sodelovala pri številnih glasbenih projektih. Kataleno poznam zelo dobro saj jo spremljam od njenih začetkov, predvsem pa njihov pristop h glasbeni tradiciji in ljudski glasbi, ki jo spreminja na sodoben in urban način, kar je po mojem mnenju najboljši poklon tradiciji.”

Zasedba je v celotni karieri sicer izdala devet studijskih albumov, Cvik Cvak pa še vedno predstavlja mejnik na njihovi ustvarjalni poti. Glasbeniki v prihodnosti načrtujejo izid novega albuma.

Katalena
Pogovor je vodila glasbena urednica Teja Klobčar. Foto: Dallas Records
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button