ZABAVNO & DRUŽABNO

Rusko Richie: Na koncu je važno le eno – gre pesem v uho ali ne

Rusko Richie vsekakor ni neznano ime na glasbeni sceni. Mnogi ga namreč poznajo ne le kot solo izvajalca, ampak tudi preko sodelovanja z veliki imeni industrije, kot so Crvena Jabuka, Werner, Saša Lendero, Poskočni muzikanti in Alen Islamovič.

Rusko nam tako ob vstopu v veseli december predstavlja svojo novo avtorsko skladbo Vino rumeno, v kateri nam zapoje v svojem maternem jeziku. “Vsak se verjetno najlažje izrazi preko maternega jezika in pri meni ni nič drugače. Škoda je delati nekaj na silo, z idejo, da boš tako bolje sprejet. Glasba je univerzalna in verjamem, da se bo tudi moja marsikoga dotaknila, mu morda pomagala. Vino Rumeno je pesem katere namen je, da ljudem pomaga vsaj za trenutek pozabiti na svoje skrbi in preprosto uživati. Ima ritem, ki te premakne in besedilo, ki hitro ostane v spominu. Zakaj bi komplicirali? Tudi sam sem kot mlad fant užival v tem … v preprostosti. Na koncu je namreč vedno glavno le eno – gre pesem v uho ali ne,” o skladbi spregovori njen avtor, Rusko Richie.

Rusko Richie
Rusko Richie Foto: Miha Hercog

Utečena ekipa

Kot vedno je tudi tokrat skladbo posnel v studiu Aleša Zibelnika (skupina Sopranos), s katerim prijateljujeta že dobrih 15 let. “Z Alešem sva utečena ekipa. Po vseh teh letih točno ve, kaj želim in kako želim. Ni komplikacij, ni neštetih popravkov. Razložim mu svojo idejo, ki pa jo ta mojstrsko nadgradi. Res mi je v užitek delati z njim, kot tudi s Sašo Lendero in Miho Hercogom, ki sta mi tokrat priskočila na pomoč pri fotografiranju.”

10 kilometrov za popolno fotografijo

Da fotografiranje oziroma bolje rečeno priprava na le-to ni mačji kašelj, lahko vsekakor potrdijo Rusko, Saša in Miha, ki so morali za popoln ambient prehoditi kar 10 kilometrov. “Pot je bila … uf … kar malce naporna. Imejte v mislih, da smo bili med tem vsi ‘natovorjeni’ z opremo. Ja, tudi Saša! (smeh) Marsikdo bi rekel, da se bo obnašala kot kakšna diva, a resnica je daleč od tega. Bom pa takole rekel: Vsekakor je bilo vsem na koncu najlepše, ko smo si po dolgem in napornem dnevu končno privoščili kozarec vina in odlično večerjo.”

Saša Lendero in Rusko Richie
Saša Lendero in Rusko Richie Foto: Miha Hercog
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button