EVROVIZIJA

Rotterdam 2021: Zaradi okužbe s covid-19 štiri delegacije v izolaciji

Koronavirus tudi na Evrovizija ne počiva. Za tem, ko je bil član poljske delegacije tik pred nedeljskim sprehodom po turkizni preprogi med rutinskim pregledom, ki se izvajajo na 48 ur, pozitiven na covid-19, je v skladu z zdravstvenim protokolom celotna delegacija v izolaciji, kar pomeni, da se Poljska ne bo udeležila uradnega sprejema.

Razkuževanje rok na vsakem koraku.Foto: Instagram Team ESC 2021

Prav tako je bil med rutinskim pregledom (pred sprehodom po turkizni preprogi) pozitiven član islandske delegacije. V skladu z strogim zdravstvenim in varnostnim protokolom je ta oseba že v izolaciji, iz previdnosti pa so se samoizolirali tudi drugi člani. To posledično pomeni, da tudi islandske delegacije ne bo na uradni otvoritvi. In glede na to, da sta v istem hotelu kot Islandija bivali delegaciji iz Romunije in Malte, se tudi ti dve državi iz preventivnih razlogov ne bosta udeležili uradne otvoritve. Zaradi dveh pozitivnih testov bodo tako vse štiri delegacije dodatno testirali še s PCR testom.

Testiranje morajo opraviti vse akreditirane osebe.Foto: René van Beurden
V Areni Ahoy potekajo testiranja na 48 ur.Foto: Instagram Team ESC 2021

Spomnimo. Pesem Evrovizije 2021 letos poleg varnostnega potega še pod strogim zdravstvenim protokolom. »Naš glavni cilj je pripraviti popolnoma varen v povezavi s covid-19. Zdravje in dobro počutje vseh udeležencev, ki delajo na tem edinstvenem dogodku, je naša najpomembnejša prioriteta,« so že pred prihodom vse delegacij dejali organizatorji, ki se trudijo izpeljati tekmovanje čim bolj normalno, koliko je pač v takšnih situacijah lahko. Tako so naprimer v četrtek zaradi slabega počutja s PCR testom testirali še ukrajinsko pevko Go_A, ki pa je bila na koncu in na srečo negativna.

Sicer pa, kot že vemo, zaradi koronavirusnih omejitev letos v Rotterdamu ni Avstralije, saj zaradi strogih pravil pevka Montaigne v Rotterdam ni odpotovala. V času prenosa v živo bodo organizatorji v prvem predizboru, ko bi morala nastopiti Montaigne, predvajali že vnaprej narejen posnetek, ki so ga morale posneti vse sodelujoče televizije. Takšen posnetek se uporabi le v primeru, če predstavnik ne more potovati na izbor ali pa je pred predizborom ali izborom kdo v delegaciji pozitiven na covid-19. Če pa je vse ok, pa se nastop izpelje v živo, kot je načrtovano.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button