EVROVIZIJA

Rdeča preproga prava paša za oči

Na Dunaju se je včeraj z uradnim odprtjem začela letošnja, jubilejna Pesem Evrovizije. Župan mesta Dunaj, Michael Häupl, je ob uradni otvoritvi Izbora za Pesem Evrovizije kot gostitelj pozdravil vseh 40 delegacij, ki se bodo do 23. maja borile za zmago svoje pesmi.

Vse skupaj se je dogajalo predmestn ohišo.Foto: Alesh Maatko

Vse skupaj se je začelo točno ob 18. uri, ko je kot prva na rdečo preprogo stopila Conchita Wurst. Takoj za njo pa je sledilo vseh 40 delegacij letošnjega Izbora za Pesem Evrovizije (ESC), ki so se sprehodile po 200-metrski rdeči preprogi do dunajske mestne hiše. Ob rdeči preprogi je evrovizijske tekmovalce spremljalo več kot 2.000 akreditiranih novinarjev in fotografov, zraven tega pa še okoli 1.700 akreditiranih obiskovalcev ter seveda Dunajčani. V dvorani mestne hiše je letošnje udeležence uradno pozdravili župan mesta Dunaj, Michael Häupl, generalni direktor nacionalne televizije ORF Alexander Wrabetz in izvršni nadzornik za ESC Evropske radiotelevizijske zveze (EBU) Jon Ola Sand.

V dveh predizborih v torek, 19. maja, in v četrtek, 21. maja, se bo skupaj predstavilo 33 držav, a le po 10 najboljših iz vsakega večera se bo uvrstilo v veliki finale v soboto, 23. maja. Maraaya se bosta s spremljevalnimi vokalistkami in plesalko »violinistko« za finalno vstopnico potegovala kot predzadnja, 16., v drugem predizboru. V evrovizijski finale so se neposredno uvrstili predstavniki sedmih držav.

Na odru pred Dunajsko mestno hišo kar dve Conchiti. Katera je prava?Foto: Alesh Maatko
MaraayaFoto: Alesh Maatko

Slovenijo, ki je blestela na uradnem sprejemu, zastopata Maraaya s pesmijo Here for you. Maraayi se bodo na odru pridružile tri spremljevalne vokalistke Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan, ki na odru ne bodo vidne, ter »violinistka« Lara Balodis Slekovec. Marjetka bo tudi na evrovizijskem odru nastopila v krasni, romantični beli obleki, ki jo je oblikovala Vesna Mirtelj, za poseben pečat nastopa pa bo poskrbela obleka violinistke Lare, ki so ji dodali tudi svetlobne trakove, kar bo vse skupaj še bolj poživilo.

Po rdeči preprogi se je sprehodila tudi slovenska delegacija.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button