ZABAVNO & DRUŽABNO

Perpetuum Jazzile leto zaključili z evropsko turnejo

Vsakič se je na oder podalo 27 pevcev

Redki, ki jim je v zadnjih mesecih uspelo nastopiti v sedmih državah, naredili pa so skoraj 20.000 kilometrov. Od Budimpešte, Lizbone, Rima, Berlina in Talina, pa vse do Zagreba in Bruslja. To je bila realnost za Perpetuum Jazzile v zadnjih mesecih letošnjega leta, ko so z glasbo kot kulturni ambasadorji povezali evropske prestolnice predsedovanja Slovenije Evropski uniji.

Naredili več kot 16.000 kilometrov

Vsakič se je na oder podalo 27 pevcev, ekipo pa je sestavljalo več kot 32 oseb. Prevozili in preleteli so več kot 16.000 kilometrov, obiskali sedem evropskih držav in množice po Evropi razveselili z osmimi koncerti oziroma kar 720 minutami vokalne ekstaze.

“Bilo je fantastično!!! Hvala!!!! Prosim, še se vrnite.” Brigit Nickel

“Koncertiranje v časih, ko je marsikomu to onemogočeno je velika čast in privilegij, česar se zavedamo.  Ponosni smo, da smo uspeli pod vsemi upoštevajočimi pogoji v teh težkih časih, izvesti osem koncertov in s tem vsaj malo polepšali dneve obiskovalcem, da so se lahko ob dobri glasbi po dolgem času sprostili in zapeli skupaj z nami. Energija na odru in pod odrom je bila fenomenalna,” so strnili svoje misli po koncertni turneji člani zasedbe.

Evropa se je v jesenskih dneh tako zibala v ritmu Golice, kot jo znajo pričarati zgolj Perpetuum Jazzile. Med lepše sprejetimi skladbami te turneje pa je bila tudi priredba Man in the Mirror, ki jo je v izvirniku predstavil pokojni kralj popa Michael Jackson.

“Fantastična skupina, fantastična glasba, fantastične harmonije. Vse skupaj fantastično. Obožujem to skupino.” Valentine Ong

Odzivi naključnih obiskovalcev po Evropi so bili najlepše darilo za člane skupine, ki so odzive na svoje koncerte lahko spremljali preko družbenih omrežij Instagram in Facebook.

Sicer pa koncertne turneje še ni konec, saj člane skupine za veliki zaključek čaka še nastop v Vidmu, 22. decembra 2021. Hkrati pa jih ta turneja navdaja z upanjem, da se bodo lahko kmalu vrnili – pa četudi v okrnjeni zasedbi – pred domače občinstvo. Naj živi glasba.

“Pravkar sem se vrnil s koncerta v Bruslju. Hvala vam za čudovito predstavo. Upam, da se kmalu vidimo.” Laurent Gilbert

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X