ZABAVNO & DRUŽABNO

Perpetuum Jazzile bodo praznovali kar štiri dni

40-letnica delovanja

Naš svetovno znani vokalni orkester praznuje 40-letnico delovanja. Potem, ko so letos že razprodali ex-YU, italijansko in dalmatinsko turnejo, je pred njimi nov vrhunec, in sicer štirje nastopi v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Še prej pa bodo predstavili naslednji singel in video s pred kratkim izdanega albuma Smells Like …

40. obletnica za Perpetuum Jazzile

Mojstri pevci, ki navdušujejo s svojimi unikatnimi aranžmaji domačih in svetovnih klasik, so se po počitnicah že zbrali v Ljubljani, kjer so pod taktirko režiserja Roka Mavra posneli video za naslednji singel z njihovega aktualnega albuma Smells Like …. Zaenkrat vam izdamo le to, da so video ustvarili v minimalističnem ambientu nove koncertne dvorane Media center, ob zanimivi koreografiji pa je se je z lučmi tokrat poigral Črt Birsa, redni sodelavec svetovnih mojstrov, kot so 2Cellos, Tarja Turunen, Dubioza kolektiv in Manu Chao, sodeloval pa je tudi na letošnjem tekmovanju Pesem Evrovizije.

Perpetuum Jazzile
Prva dva koncerta sta razprodana, tretji skoraj … Foto: Simone di Luca

Pet let po zadnji zgoščenki So najlepše pesmi že napisane je skupina Perpetuum Jazzile konec pomladi izdala album, ki ga spremljata radijska singla ‘Dernier Danse’ ter ‘We Will Rock You / Radio Ga Ga’, v kratkem pa bosta izšla tudi pesem in video njihove verzije generacijske himne 90. let. Na plošči ‘Smells Like … je 14 pesmi.

Štirje koncerti

V naslednjih tednih se bo skupina Perpetuum Jazzile posvetila predvsem pripravam na serijo štirih koncertov v Cankarjevem domu. Prva dva sta že razprodana, za 30. oktober je na voljo le še nekaj vstopnic, zaradi velikega povpraševanja pa so se odločili, da na praznični 31. oktober dodajo še enega.

“Ker smo v zadnjem času kar precej nastopali, tako v soseščini kot doma, nas je tako velik odziv publike prijetno presenetil,” pravijo člani edine slovenske skupine, ki je doslej dva dni zapored napolnila tudi areno Stožice. Jubilejnemu programu bo lahko prisluhnilo čez 6.000 poslušalcev, kaj točno bodo slišali pa še skrivajo. “Zagotovo bodo ti štirje koncerti nekoliko drugačni kot naš redni program. Verjetno bomo iz arhiva potegnili kakšno skladbo, ki je že dolgo nismo izvajali, pa si jo občinstvo želi slišati. Predvsem pa se veselimo, da bodo z nami praznovali tudi številni kolegi, ki niso več pevsko aktivni v zboru, so pa v njem pustili pečat v preteklih 40. letih.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button