MALMÖ 2024

Olly Alexander: Na najbolj gejevski način bom izobesil angleško zastavo

Novi angleški predstavnik na ESC

Večkrat nagrajeni umetnik Olly Alexander bo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije v Malmöju na Švedskem zastopa Združeno kraljestvo. 33-letni glasbenik je novico presenečenja sporočil med velikim finalom oddaje Strictly Come Dancing na BBC One.

“Evrovizijo sem rad gledal že kot majhen otrok. Nadvse sem navdušen, da bom naslednje leto sodeloval na tem tekmovanju. Kot mlad fant sem se vedno veselil tega neverjetnega dogodka nebrzdanega veselja, čudovite kaotične mešanice glasbenih stilov, gledaliških predstav, iskrenih čustev in humorja. Res ne morem verjeti, da bom del tako posebne zapuščine in da bom na najbolj gejevski način izobesil zastavo Združenega kraljestva. To mi bo v čast,” je ob tej priložnosti dejal Olly Alexander, ki obljublja nepozaben nastop.

Olly Alexander, ki je prvič izdal album pod svojim imenom, ostaja eden najbolj pionirskih sodobnih pop zvezdnikov na svetu. Pevec, igralec in modna ikona je s tremi izjemno uspešnimi albumi doslej dosegel dve britanski uspešnici na prvem mestu, 10 singlov na lestvici UK Top 40, nedavno pa prejel nagrado BRIT Billion Award (s 6,5 milijarde pretokov po vsem svetu).

Novi angleški evrovizijski predstavnik je sodeloval tudi z Eltonom Johnom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button