EMA

Odzivi tujih medijev na našo prvo vajo; in kaj o tem pravi Maraaya?

Včeraj pozno popoldan je končno odmevalo po težko pričakovani prvi slovenski vaji. Maraaya se je letos odločila za minimalističen nastop, kar pa ni nujno vedno slabo. Poglejmo, kako so se na našo prvo vajo odzvali nekateri tuji mediji in kakšni so komentarji evrovizijskih fanatikov.

Uvrstitev med najboljše tri!

Slovenija gre letos na vse ali nič. Odlična skladba, odličen nastop in
odličen vokal pevke. Vsekakor si zaslužita vsaj uvrstitev med najboljše
tri.

Sam nastop bo ostal podoben tistemu iz nacionalnega izbora. Torej, na odru bomo lahko videli Marjetko, ki nikakor ni pozabila na svoje znamenite slušalke in belo čipkasto obleko, kreacijo Vesne Mirtelj. Na odru se Marjetki pridružita še Raay in violinistka Lara. Ozadje samega nastopa je zelo minimalističen, odet je črne in oranžno-rumene oziroma zlate odtenke, z nekaj utripajočimi lučmi.

Marjetka in Raay sta bila po prvi vaji odlično razpoložena.Foto: Alesh Maatko

Maraaya ostaja moja favoritka tudi po prvi vaji. Odlično vse skupaj. Držimo pesti.

Prva slovenska vaja na velikem evrovizijskem odru je za sabo pustila mešane občutke. Nekateri so prepričani, da nam zmaga ne more uiti, zopet drugi pa se pritožujejo nad Marjetkino obleko in preprostim ozadjem. Kakor koli, poglejmo nekaj vtisov …

Novinarja strani escbubble.com sta bila torat malenkost razočarana nad našo vajo. Pritoževala sta se večinoma nad skopim ozadjem, pohvalila pa sta Raayjevo energijo in Marjetkin vokal. “Marjetka je vokalno zelo dobra, pa vendarle sam nastop ni nekakšen presežek. Nujno morajo nekaj narediti z ozadjem,” je zapisal eden izmed novinarjev. Novinarja sta se celo spraševala ali imamo s takim nastopom sploh možnost za uvrstitev v finale. K svojemu prvemu zapisu sta še dodala: “Slovenija se letos ni kaj dosti potrudila glede svojega nastopa. Ozadja takorekoč sploh ni, razen nekaj utripajočih luči. No, Raay je vsekakor užival med nastopom. Marjetka je vokalno zelo dobra, pa vendarle nismo prepričani, če bo to dovolj za uvrstitev v finale.

Na strani escdaily.com pa so bili z našim nastopom zadovoljni. Zapisali so: “Slovenski nastop je podoben tistemu iz nacionalnega izbora, kar pomeni, da niso pozabili niti na violinistko. Raay je sicer zgrešil nekaj pogledov v kamero, pa vendarle smo prepričani, da bo njegova pozitivna energija segla do srca gledalcev. Marjetka je vokalno popolna, s svojimi modro zelenimi očmi je ujela prav vsak pogled v kamero. Ozadje je preprosto, odeto v črne in oranžne odtenke.

Slovenija se je uspešno predstavila medijem.Foto: Alesh Maatko

Za priljubljeno evrovizijsko stran wiwibloggs.com sta našo prvo vajo komentirala Padraig in William. Slednji je bil nad našo vajo navdušen, spraševal se je celo, če se naslednje leto evrovizijska karavana seli v Ljubljano. “Četudi Marjetka stoji na enem mestu skozi celoten nastop, izraža neko posebno energijo, za dinamiko bo poskrbela violinistka. Nekateri kadri kamere so še za popraviti, ampak vsekakor lahko rečemo, da se je slovenska delegacija potrudila. Bele luči utripajo v ritmu glasbe. Finale zagotovljen, vprašanje je le, če se naslednje leto selimo v Slovenijo?” Williamov sodelavec Padraig pa je bil nekoliko bolj kritičen: “Skladba Here For You še vedno ostaja ena izmed mojih favoritk, pa vseeno sem nekoliko razočaran nad nastopom. Se mi zdi, da so LED zasloni zelo neizkoriščeni, ozadje mi ni všeč. V finale bosta vseeno prišla, ampak s takim nastopom jima verjetno žal ne bo uspelo zmagati.

Vsi govorijo le o Švedski in Italiji, ampak kaj pa Slovenija? Tole je
odlično, upam, da zmagata.

Vsekakor bi se s tem Evrovizija odplačala za
nezasluženo slabo uvrstitev Maja Keuc, Eve Boto in Tinkare Kovač.

Na strani oikotimses.com pa so mnenja, da ima Slovenija dober nastop, ampak vseeno še nekaj manjka. Zaenkrat jih še dvojica ni uspela prepričati.

Zdi se, da je naša slovenska vaja novinarje v press centru razdelila na dva tabora, na tiste, ki so navdušeni in na tiste, ki so malenkost razočarani. Nedvomno pa sta Raay in Marjetka navdušila evrovizijske oboževalce, kajti le ti so nad nastopom navdušeni.

Maraaya je prvo vajo – vokalno – opravila brezhibno.Foto: Thomas Hanses (EBU)
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button