EVROVIZIJA

Naša Tinkara Kovač del nemške evrovizijske zgodbe

Nemčija je v času evrovizijske vročice k sodelovanju povabila več mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so pomagali izbrati nemškega predstavnika za nastop na Pesmi Evrovizije 2018 v Lizboni. Med njimi je bila tudi naša glasbenica in nekdanja ESC predstavnica Tinkara Kovač, ki je v Berlinu soustvarjala novo nemško evrovizijsko zgodbo.

Tinkara KovačFoto: Alesh Maatko

Nemška televizijska hiša NDR se je odločila za oblikovanje panela mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so v preteklosti že sodelovali v nacionalnih komisijah za izbor pesmi Evrovizije. Ti so v četrtek zvečer, skupaj s panelom gledalcev, odločali o usodi nemškega evrovizijskega predstavnika. Do sedaj so že bili vključeni v izbor šestih glasbenikov, napočil pa je tudi čas za končni izbor, ki je prinesel novega zmagovalca. Odločili so, da v Lizbono potuje Michael Schulte.

Ko potujemo, verjamem, da nikoli ne pridemo isti nazaj – vsakokrat s potovanja domov prinesemo delček države in njene kulture, tam pa pustimo delček sebe. In tako se je po čisto običajnem obisku studia rodila spontana zamisel … zakaj pa ne bi v znamenju mojega glasbenega potovanja v Berlin prvič zapela tudi v nemškem jeziku … vse se je odvilo v dveh urah – Anja Vasiljevič se je hitro odzvala na povabilo, da prepesni moje besedilo in tako bo nova skladba, ki jo delava skupaj z Domnom Gracejem, kmalu na voljo… upam, da vam bo všeč in da tudi vas navdahne, da pripravite kovček in skočite pogledat na še kak drug kotiček sveta …,” nam je zaupala Tinkara Kovač, za katero smo v danskem Københavnu leta 2014 vsi skupaj držali pesti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X