OTROŠKA EVROVIZIJA

Pred vrati je Otroška Evrovizija 2022

Slogan izbora je Spin The Magic

Dobra dva meseca pred Otroško Evrovizijo 2022 sta zveza EBU in armenska nacionalna televizija sporočili, da bo na letošnji že 20. otroški različici Evrovizije, na kateri sodelujejo mladi pevci stari od devet do štirinajst let, sodelovalo 16 držav, kar je tri manj kot lansko leto.

V armenskem Erevanu se bodo 11. decembra predstavile naslednje države: Albanija (RTSH), Francija (France TV), Gruzija (GPB), Irska (TG4), Italija (Rai), Kazakstan (Khabar Agency), Malta (PBS), Nizozemska (AVROTROS), Severna Makedonija (MKRTV), Poljska ( TVP), Portugalska (RTP), Srbija (RTS), Španija (RTVE), Ukrajina (UA:PBC) ter Velika Britanija (BBC), ki bo sodelovala prvič po letu 2005.

Otroška Evrovizija 2022
Otroška Evrovizija 2022 bo 11. decembra 2022. Foto: EBU

RTV Slovenija tudi letos ne bo sodelovala na Otroški Evroviziji, saj oddaja ni predvidena v Programsko-produkcijskem načrtu za leto 2022.

Slogan Spin The Magic

20. otroška različica Evrovizije bo potekala pod sloganom Spin The Magic, grafična podoba pa prikazuje mednarodno priznano igračo – vrtavko, ki je edinstvena v armenski kulturi. Vse skupaj se namreč prepleta tako s preteklostjo, neonski pridih pa prikazuje sodobno Armenijo. “Za nas je bilo zelo pomembno, da izberemo simbol, ki bo odražal čarobnost tekmovanja, 20. Otroške Evrovizije, ki bo združila vse sodelujoče mlade pevce,” je dejal Hovhannes Movsisyan, izvršni direktor armenske televizije. “Prepričan sem, da imajo vsi lepe spomine na to igračo. Med razvijanjem ideje smo ugotovili, da ima veliko držav takšne in podobne vrtavke, vsaka od njih je edinstvena. To odlično odraža vrednote Junior Eurovision Song Contest, saj so vsi združeni okoli ideje magije, glasbe in veselja ter hkrati predstavljajo drugačno pesem in njihovo izvedbo.”

Otroška Evrovizija 2022
Slogan Otroške Evrovizije 2022. Foto: AMPTV

Letošnje tekmovanje za pesem Otroške Evrovizije bo potekalo v športno-koncertnem kompleksu Karen Demirchyan v armenski prestolnici, in sicer v nedeljo, 11. decembra, ob 16. uri po srednjeevropskem času.

Spomnimo. 19. decembra 2021 se je odvila 19. Otroška Evrovizija, na kateri se je predstavilo 19 držav. Na koncu je bila najbolj prepričljiva Armenija, ki je stavila na mlado pevko Maléno in pesem Qami Qami. Slovenija je na Otroški Evroviziji sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014, ko smo z Ulo Ložar najprej zasedli 12. mesto in leta 2015, ko smo z Lino Kuduzovič osvojili tretje mesto.

ANKETA

Ali menite, da bi RTV Slovenija morala sodelovati na Otroški Evroviziji?

Že oddanih glasov: 467

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button