ZABAVNO & DRUŽABNO

Mrfy in Laibach združili moči

Kdor ne skače, ni Slovenc!

Slovenska zastava, prva piščalka, Prešeren, Kopitar, Kurenti, Triglav, smučarji, Miki miška, gasilci, pivo, špricer, morje in basket. Vse to je združilo dve zasedbi – Laibach in Mrfy, ki so skupaj ustvarili skladbo Poskončno, z navijaškim in znanim vklikom: “Kdor ne skače, ni Slovenc!”

“Po naključnem kratkem stiku se je zgodilo sodelovanje s skupino Laibach. Skladba je po izvorni ideji navijaškega vzklika nastajala v studiih v Sloveniji, Mostarju in Londonu. Ob mnogih klasičnih instrumentih lahko ob zbranem poslušanju zasledimo tudi zvoke kurentskih zvoncev in harmonike. Nadejamo se tudi nadaljnega sodelovanja in skupnega ustvarjanja,” je strnil Mrfy.

Mrfy
Mrfy Foto: Urša Premik

Kdor ne skače, ni Slovenc!

Laibach pa so ob tem dodali: “Sodelovanje med skupinama Laibach in MRFY na skladbi ‘Poskočna’ je inspirirano z uspehi slovenskih športnikov in politikov, pa tudi s solidarnostjo slovenskega naroda, kot se je pokazala ob nedavnih ekoloških katastrofah v Sloveniji. Z naslovom skladbe sta se skupini poklonili tudi spominu pesnika Ivana Volariča Fea, ki je nekoč napisal haiku z enakim naslovom.”

Videospot je režiral in ustvaril Žiga Kranjc ob pomoči studia Gliser. Uporabljene so bile različne ilustratorske in tehnike 3D animacij. Spot lahko pogledaš več kot stokrat in odkrivaš nove resnice ali neresnice o Slovencih. Gre za poetično metaforo slovenske zgodovine, karakterja in temperamenta.

Mrfy
Mrfy Foto: Urša Premik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button