EMA

Maraaya na Dunaj po najboljšo evrovizijsko uvrstitev doslej

Dunaju naproti – tako sta Raay in Marjetka, ki sta v glasbi združena pod imenom Maraaya, v studiu 1 TV Slovenija, kjer sta osvojila Emo 2015, pripravila prav prisrčen evrovizijski večer, ki je minil predvsem v sproščenem, pozitivnem in prijateljskem vzdušju.

Predstavitev z Maraayo je vodil letošnji ESC komentator Andrej Hofer.Foto: Alesh Maatko

Poleg dua Maraaya bodo na evrovizijskem odru 21. maja še stali: violinistka Lara, ki bo svetlobno »zasijala« v vsej svoji luči, vse skupaj pa bodo spremljale tri spremljevalne vokalistke, in sicer Karin Zemljič, Nika Zorjan in Manca Špik, ki pa med prenosom na televiziji ne bodo vidne.

Na evrovizijski večer z Maraayo sta naša letošnja evrovizijska predstavnika povabila predvsem (številne) podpornike, medije in nekdanje evrovizijske predstavnike, glasbene kolege ter poslovne partnerje, brez katerih ne bi minil tako uspešen večer, ki ga poznavalci Eme ne pomnimo. Raay in Marjetka sta v uvodu predstavila številne podrobnosti slovenske evrovizijske oprave, med drugim pa sta zbranim še zaupala, kdo vse bo stal na evrovizijskem odru na Dunaju, 21. maja, v drugem predizboru.

Studio 1 na TV Slovenija je bil poln do zadnjega kotička.Foto: Alesh Maatko
Raay in Marjetka Foto: Alesh Maatko

A duo Maraaya na Dunaj ne bo odšel le s pesmijo Here For You, nad katero so v tujini vse bolj navdušeni, ampak tudi s promocijskim materialom, ki ga letos – v primerjavi z preteklimi leti – ne bo tako malo. Kot sta povedala na predstavitvi pred odhodom v avstrijsko prestolnico, želita poskrbeti za čim večjo prepoznavnost naše lepe dežele. Med tem materialom bo zagotovo največ zanimanja za zaščitni znak – slušalke z emblemom M, kot Maraaya, ki je izpeljanka iz njunih imen. Seveda bo tu še veliko majic, čokoladnih zgoščenk, šalov ter ne nazadnje tudi zgoščenke, na kateri je deset različnih verzij pesmi Here For You.

A to ne bo edina promocija, ki nas čaka na Dunaju, saj se nam 18. maja v Novomatic Forumu obeta Slovenski evrovizijski dan, kjer bo prisoten tako minister Zdravko Počivalšek kot tudi naša izjemna smučarka Tina Maze, vse skupaj pa bo potekalo pod prepoznavnim sloganom I Feel Slovenia.

Maraaya in Andrej HoferFoto: Alesh Maatko
Raay in Marjetka med predstavitvijo.Foto: Alesh Maatko

Naj ob tem še zapišemo, da sta Maraaya na evrovizijskem večeru premierno predstavila tudi zgodbo Here For You, ki so jo pred kratkim posneli z Marjetkinimi učenci glasbe – Popsing – na Dunaju. Režiserke niti sta Raay in Marjetka tudi tokrat zaupala produkciji Karo Media, nad katero bdi Niko Karo. In ko smo že pri gibljivi sliki, RTV Slovenija pripravlja bogat obevrovizijski program, vse tri šove pa bo TV Slovenija tradicionalno tudi prenašala, in sicer 19., 21. in 23. maja. Srečno Maraaya!

Slovenska zmagovalna ekipa za Dunaj 2015.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button