ZABAVNO & DRUŽABNO

Loreen in Miša Molk v Cankarjevem domu zaznamovali evrovizijski večer

Kaj loči resna podjetja od šalabajzerjev? Oboji si sicer lahko izmislijo koncept za sprejem, a resna podjetja za svoj koncept najamejo ljudi, ki svoj posel resnično obvladajo.

Bernarda Žarn, Patrik Greblo in Miša Molk ob Simfoničnem orkestru RTV.Foto: Alesh Maatko

In Zavarovalnica Triglav se je s svojim letošnjim slovesnim novoletnim koncertom (zgodil se je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma) za svoje sodelavce in poslovne partnerje izkazala kot resno podjetje.

Puppet on a String in Satelitte v izvedbi Neže Drobnič.Foto: Alesh Maatko

Prvi zadetek: Če je kdo v Sloveniji Ms. Eurovision, potem je to Miša Molk. In angažirati njo (ter Bernardo Žarn) kot voditeljico prireditve je zadetek v polno.

Drugi zadetek: Izbor evrovizijskih zmagovalk je težaven, saj jih je vseh kar 64. Prireditelji slavnostnega novoletnega koncerta so se spretno izognili nevarnosti, da bi ostali pri najbolj znanih pesmih sredi šestdesetih, ampak so se nadvse potrudili, da bi dokazali, da so veliki hiti nastali tudi v 21. stoletju.

Tretji zadetek: Vse skladbe so izvajali vrhunski slovenski pevci: Nuša Derenda, Nuška Drašček, Samuel Lucas, Eva Boto, Neža Drobnič in Alya.

Evrovizijski melodiji Waterloo in Fly on the wings of love je odpela Eva Boto.Foto: Alesh Maatko

Četrti zadetek: Vse skladbe so bile izvedene s simfoničnim orkestrom RTV Slovenije. Patrik Greblo je s svojimi aranžmaji dokazal, da je vsako skladbo mogoče izvesti v živo z orkestrom, čeprav na evrosongu orkestra ni več od leta 1999.

Hold me now ter Fly on the Wings of love je predstavil Samuel Lucas.Foto: Alesh Maatko
Nuša Derenda: Ein Bischen Frieden in Molitva.Foto: Alesh Maatko

Peti zadetek: Posebno začimbo dodajajo koncertu originalni izvajalci. Organizatorji so privabili zmagovalko iz leta 2012 Loreen (ki se bo letos znova potegovala za nastop na švedskem predizboru). Čeprav bi si mislili, da Euphorie ni mogoče izvesti v živo z orkestrom, se je izkazalo, da je mogoče doseči vrhunsko doživetje tudi tako. Mimogrede, Loreen je na Pesmi Evrovizije v Bakuju prejela vseh 12 točk od 18 držav, kar je največ v zgodovini evrovizijskih tekmovanj.

Nuška Drašček navdušila z Ne partez pas sans moi in Take me to your heaven.Foto: Alesh Maatko

Šesti zadetek: Tudi sprejem po koncertu je mogoče konceptualizirati: izvrstna ideja je bila, da je bila vsa hrana povezana z državami, katerih skladbe so bile predstavljene na koncertu.

Slišali smo evrovizijske zmagovalke iz let 1967, 1974, 1982, 1987, 1988, 1989, 1999, 2000, 2003, 2007, 2010 in 2012.

Na koncu lahko samo rečemo, da se nam smilijo vsi evrovizijski navdušenci, ki niso mogli prisostvovati izjemnemu koncertu, in samo upamo lahko, da bo RTV Slovenija uporabila posamezne elemente v svojih programih, posvečenim evrovizijskemu festivalu.

Glavna zvezda večera evrovizijskih popevk v Cankarjevem domu je bila Loreen.Foto: Alesh Maatko
Opomba: Avtor besedila ni v nikakršnem poslovnem odnosu z Zavarovalnico Triglav.
Res pa je, da imajo njegovi starši sklenjeno stanovanjsko zavarovanje
pri omenjeni zavarovalnici.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button