MALMÖ 2024

Litva izbrala Silvestra Belta

Nacionalni izbor Eurovizija.LT

Za Litvo je leto 2024 nekaj posebnega, saj mineva 30 let od prve udeležbe te baltske države na Pesmi Evrovizije. Takrat je Ovidijus Vyšniauskas prvič stopil na evrovizijski oder. S skladbo Lopšinė Mylimai ni bil ravno uspešen, saj je osvojil nič točk ter 25. mesto. Litva je sicer najboljše mesto dosegla leta 2006 z zasedbo LT United (We Are The Winners).

Litva 2024
Silvester Belt za Litvo. Foto: E. Blaževič / LRT

Izbor Eurovizija.LT 2024

Nacionalni izbor Eurovizija.LT, ki je nadomestil Pabandom iš naujo, je po petih tednih predizborov (mimogrede, skupaj se je predstavilo 40 glasbenikov) v soboto, 17. februarja skozi finale dosegel vrhunec.

V sklepnem dejanju Eurovizija.LT se je predstavilo deset finalistov: Aistè – We Will Rule the World, Žalvarinis – Gaudė vėjai, Pluie de Comètes – Be careful, Silvester Belt – Luktelk, VB Gang – Kaboom, Il Senso – Time, Shower – Impossible, Monika Marija – Starting tomorrow, Queens of Roses – Walk Through Fire in The Roop – Simple Joy. Po odpetih skladbah v prvemu krogu je sledilo še superfinale, kjer so se predstavili najboljši trije, in sicer Shower, The Roop in Silvester Belt. Na koncu je bil prav Silvester Belt najbolj prepričljiv:

  1. Silvester Belt – Luktelk (16.688 glasov)
  2. Shower – Impossible (9.066)
  3. The Roop – Simple Joy (6.884)

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button