LIVERPOOL 2023

Let 3: Z Zlatim traktorjem na pot večnega miru

Končna postaja: Liverpool!

Najbolj prepoznaven hrvaški traktor se je že odpravil na pot. Končna postaja – Liverpool! Kot je Damir Martinović Mrle že nedavno najavil, bodo potovali po cesti ter tudi s pomočjo teleportacije. Teleportacija se je pričela v ponedeljek, 24. aprila, in sicer v naselju Kastav nad Reko, natančneje na območju ostankov Cerkve iz 17. stoletja – kastavska Crekvina.

Let 3
Bodo na traktorju prišli tudi v Ljubljano? Foto: Mirjana Šarić

Lahko se zgodi, da bodo podrobni načrt potovanja Letovci med potjo malce prilagodili.

Zlati traktor simbolizira transhumanizem in je del ekološke agende. “Na takšno pot se Let 3 odpravljamo s točno določenim namenom, da pripeljemo mir v Afriko ter tudi v celotno vesolje,” so nam sporočili Rečani Let 3, ob tem še dodali, da so pred samim pričetkom potovanja potekale številne priprave ter ekstenzivne meditacije.

Hrvaška 2023 - Let 3
Hrvaški adut je skladba Mama ŠČ!. Foto: Franko Kelam

Od malega do zlatega

Traktor, ki je postal simbol Let 3 ima prav posebno zgodbo. “To je bil nekdaj mali traktorček, zdaj pa je ta mali traktorček postal veliki zlati traktor, ki se bori proti vsem neumnostim ter nam tlakuje pot v zlato prihodnost,” je pred teleportacijo sporočil Zoran Prodanović Prlja, vsi skupaj pa dodajajo, da se je prvič v zgodovini zgodilo, “da bi bil človek tako blizu izkoreninjenju vsega siromaštva, lakote na tem svetu, da bi bili končno vsi srečni, zadovoljni ter da vsi skupaj živimo v edinstvenem, komunističnem svetu”.

“Naj pravica končno zavlada našim življenjem, naj vsi prebivalci rešijo pereč stanovanjski problem, naj ne bo seksualnih, rasnih ali ostalih opredeljenosti, tudi kar se tiče polža, da bomo tolerantni eden do drugega. ŠČ je municija pozitivne energije, njeno delovanje je katarzično, ne ubija, temveč obnavlja. We will protect you with the power of ŠČ. V tesnem sodelovanju s tehnologijo lahko postanemo boljši neljudje,” pa je dodal Damir Martinović Mrle, ki je z izjavo aludiral na filozofski postulat francoskega dramatika Antonina Artauda – da bi človek postal nadčlovek, se mora najprej razpršiti na tisoče delcev ter se potem znova sestaviti.

Let 3
Let 3 z zlatim traktorjem. Foto: Mirjana Šarić

Za konec ne moremo mimo intimnega sporočila skupine Let 3, ki ga namenjajo vsem oboževalcem: “Naj se ve, mi imamo radi pi*čke. In tudi polža.”

Naj samo spomnimo, na Dan mladosti, 25. maja, bodo Let 3 nastopili v Kinu Šiška, še prej, 19. maja v beograjskem Domu omladine, 2. septembra pa v Zagrebu, na Šalati. Vstopnice za ljubljanski koncert so naprodaj na vseh eventimovih kanalih ter na blagajni Kina Šiške.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button