ZABAVNO & DRUŽABNO

Ko je Dadi Daz slišal to pesem, se je vse spremenilo

Vračam se domov

Kdo se ne spomni hitov, kot so Podoben sem zmaju, Srečen, Oprosti mi dekle in Mamin sin? Skladbe, s katerimi je Dadi Daz osvojil radijske postaje in postal en izmed najbolj priljubljenih pop izvajalcev tistega časa. S svojo odštekano pojavo in raskavim glasom je že takrat znal pritegniti veliko pozornosti, nič kaj čudno tako tudi ni, da so ga k sodelovanju klicali tudi tuji izvajalci.

Vračam se domov

Po tem, ko je na valentinovo Dadi Daz presenetil z izdajo nove skladbe Vračam se domov, tokrat na dan žena premierno predstavlja spremljajoč videospot, v katerem se mu v vlogi glavnih igralcev pridružita Maja Pucelj in Peter Files. Ta sta zgodbo ljubezni tokrat kar odplesala, a kot smo izvedeli, to ni bil prvotni scenarij. »Plan je bil istočasno izdati oboje – skladbo in videospot, a nas na koncu zgodba takratnega videospota enostavno ni prepričala. Nisem oseba, ki bi na vso silo rinil dalje in mislim, da smo se takrat pravilno odločili,« razloži Dadi Daz, ki nam je zaupal, kako je nastala nova skladba.

Dadi daz
Po večletni pavzi se vrača s povsem novo pop skladbo. Foto: Menart Records

Ko se vse spremeni

»Že dolgo sem si želel ponovno kaj izdati, a enostavno nisem imel prave skladbe, nesmiselno pa se mi je zdelo predstaviti z nečim, česar nisem čutil in posledično za tem tudi nisem stal. Mislim, da podobno razmišljajo vsi, ki se po daljših pavzah vračajo nazaj,« nam je zaupal Dadi Daz in dodal, da se je vse spremenilo, ko je prvič slišal novo pesem. »Prejel sem klic prijateljev, s katerimi sem nekoč že uspešno sodeloval. Povedali so mi, da imajo pesem, ki je po njihovo zame kot naročena in ker sem vedel, da me dobro poznajo, sem jim tudi zaupal. Dobili smo se in ko sem jo prvič slišal, je bilo to to. Imeli so prav. Začutil sem jo in vedel, da lahko preko nje ljudem dam veliko. Ne morem namreč peti o nečem, česar nisem nikoli izkusil. V tej skladbi mislim da se bodo našli vsi.«

Med tem ko je besedilo in glasbo za novo pesem spisal Rok Lunaček, je aranžma in produkcijo prevzel Krešimir Tomec.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button