EVROVIZIJA

Kaj bo na ESC odru v Rotterdamu ponudila gostiteljica, Nizozemska?

Po veliki zmagi v Tel Avivu se je Nizozemska odločila, da jih bo na domačih tleh zastopal Jeangu Macrooy, ki stavi na pesem Birth Of A New Age, ki pripoveduje o neki novi dobi, v katero vstopamo. “Skladba je oda vsem tistim, ki se zavedajo svojih korenin in ki se znajo postaviti zase,” pravi nizozemski kantavtor, ki bo bo pesem predstavil v finalu.

Jeangu MacrooyFoto: Promo foto

Glasbena 28-letnega nizozemskega kantavorja se je nekako začela pri trinajstih letih, ko je za rojstni dan od staršev prejel kitaro. Nato pa sta z bratom dvojčkom Xillanom ustanovila duet. Glede na to, da je vse bolj kazal umetniški talent, se je pri dvajsetih preselil na Nizozemsko, kjer se je vpisal v glasbeno šolo in kjer je začel sodelovati s producentom Perquisite. Tako prvi kot drugi album sta bila uspešna, skladbe na njih pa so tudi osebno-izpovedne …

Že lansko leto se je Nizozemska odločila, da jo bo na domačih tleh zastopal
Jeangu Macrooy, ki bi moral na ESC ediciji 2020 predstaviti čustveno avtobiografsko pesem Grow, skozi katero se dotakne staranja ter iskanja samega sebe. Nič drugačna ni letošnja zgodba, ki je nadaljevanje lanske.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button