MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out iskreno v tesnobi, ki je v neustavljivem porastu

Prihaja skladba Everybody’s Waiting

Tik pred veliko evropsko turnejo bodo Joker Out predstavili novo skladbo, nedvomno eno svojih najveličastnejših pesmi doslej – Everybody’s Waiting. To je prva izdaja skupine po njihovi začasni selitvi iz domače Ljubljane v London, kamor jih je peljala želja ustvarjanja novega albuma. Everybody’s Waiting v središče postavlja osebne misli in razmišljanja, ki dandanes spremljajo mnoge mladostnike. Premiera novega singla skupine Joker Out bo v petek, 16. februarja.

Joker Out o tesnobi

Skladba Everybody’s Waiting je vzklila iz Bojanovih nenadnih napadov tesnobe na odru in v vsakdanjem življenju. V vse hitrejši družbi, ki jo vodita uspeh in individualizem, je tesnoba v neustavljivem porastu, a se zdi, da je še vedno nekako spregledana in prezrta. Pesem lahko deluje kot ventil, ki poslušalcu ponudi možnost, da se prepozna kot glavni akter zgodbe, prepozna lastne občutke in spusti napetost.

Pesem je nastala lansko poletje, ko je zasedba v studiu Beatracks v Kočevju snemala skladbo Sunny Side of London. Produciral jo je njihov dolgoletni producent Žarko Pak, miks je ustvaril Sebastian Krys, za zaključni zvok pa je poskrbel Maor Appelbaum. V videospotu, ki bo premiero prav tako doživel 16. februarja, bomo lahko spremljali zgodbo protagonista, ki se v udobju lastne hiše spopada s svojimi notranjimi boji, medtem ko bend, skoraj kot prikazen, izliva dušo skozi svoje instrumente okoli njega. Video poudarja globoko introspektivnost pesmi, obenem pa namiguje na vlogo glasbe in umetnosti pri premagovanju osebnih izzivov. Za režijo je poskrbel Bojan v tandemu z dolgoletnim sodelavcem zasedbe, Markom Pircem.

Slovenija 2023: Joker Out – Carpe Diem
Slovenija 2023: Joker Out – Carpe Diem Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Turneja See You Soon

Novi singel prihaja dva tedna pred začetkom velike evropske turneje See You Soon, ki zasedbo pelje v kar 13 držav, prvič tudi Francijo, Belgijo in Italijo. Obeta 22 koncertov na nekaterih ikoničnih svetovnih prizoriščih, vključno z O2 Shepherd’s Bush Empire. Znani so tudi datumi nekaterih festivalskih koncertov, med njimi EXIT (10. – 14. julij, Novi Sad), Sziget (7. – 12. avgust, Budimpešta) in Sea Star (23. – 26. maj, Umag).

Konec lanskega leta so Joker Out izdali tudi album in koncertni film Live From Arena Stožice, ki je nastal na njihovem revolucionarnem koncertu v ljubljanski Areni Stožice, pred 12.000 oboževalci. Album je mogoče najti na vseh platformah za pretakanje glasbe, ekskluzivni koncertni film v režiji Marka Pirca pa je na voljo na zahtevo na spletni strani skupine.

Joker Out
Edinstven koncert v Stožicah še vedno odmeva. Foto: Vita Orehek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button