LIZBONA 2018

Israel calling 2018: Lea Sirk navdušila v Tel Avivu

Predevrovizijsko srečanje v Izraelu

Izrael je v Tel Avivu že tretjič gostil predstavnike 25 sodelujočih držav, ki jih bomo videli na evrovizijskem tekmovanju v Lizboni. Štiridnevnega srečanja z glasbeniki in izjemno gostoljubnimi gostitelji se je udeležila tudi naša Lea Sirk, ki je na velikem koncertu na trgu Rabin v Tel Avivu s pesmijo Hvala, ne! navdušila več tisoč glavo množico.

»Nastop je bil super. Seveda bi bila še bolj srečna, če bi imela več časa, da bi lahko imela svoj koncert … ampak o tem kdaj drugič (smeh). Super je bilo nastopiti pred tako množico. Res sem uživala. Sem pa hvaležna za povabilo in priložnost, saj vsak tak dogodek pred nastopom na Evroviziji da samo več kilometrine za veliki oder v Lizboni,« je povedala Lea Sirk, ki je v Jeruzalemu in Tel Avivu, kamor je sicer zaradi drugih obveznosti pripotovala z enodnevno zamudo, prvič videla in spoznala preostale glasbene kolege, s katerimi se bo družila v Lizboni.

“Lepo je bilo spoznati preostale tekmovalce. Prvič sem slišala tudi njihove skladbe in videla nastope. Super so! Se že veselim novih srečanj.” Lea Sirk

Da sta promocija in gostoljubje pomembni, se v Izraelu zadnja leta še kako zavedajo. Zato so se letos znova (že tretjič) odločili, da na nepozabno druženje v Tel Aviv in Jeruzalem povabijo evrovizijske predstavnike 2018.

Predstavniki različnih držav (povabilu na letošnji dogodek Israel Calling se je odzvalo petindvajset držav, med njimi tudi Slovenija (Lea Sirk je zaradi obveznosti ‘izpustila’ sprehod po rdeči preprogi)) smo tokrat spoznali lepote zgodovinskega mesta Jeruzalema ter obiskali predsedniški gozd, poleg tega pa smo imeli priložnost, da na posebnem koncertu na velikem trgu Rabin – pred več tisoč glavo množico – spoznamo več kot polovico glasbenikov, ki se bodo predstavili na Pesmi Evrovizije v Lizboni.

V času druženja v Izraelu pa smo lahko spoznati tudi nekatere izraelske evrovizijske zvezde, kot so Dana International (zmagovalka ESC 1998) ter Izhar Cohen (zmagovalec ESC 1978). V jami Zedekiah, kjer je bil večer pred velikim koncertom prav poseben gala sprejem, pa je nastopila tudi Orna Datz iz dua Datz, ki je leta 1991 Izraelu pripela tretje mesto.

Evrovizijski predstavniki na rdeči preprogi. Foto: Raphael Delouya

Organizatorji so letos znova pripravili Pesem Evrovizije v malem, saj so v Marini Herzliya poskrbeli tako za veličasten sprehod po rdeči preprogi kot tudi za veliki koncert, na katerem so se predstavili predstavniki sodelujočih držav na Pesmi Evrovizje 2018, ki so na prepolnem trgu Rabin zapeli svoje evrovizijske pesmi. Med njimi je bila tudi naša Lea Sirk, ki je s svojo pesmijo Hvala, ne! (kot prva nastopajoča) več kot navdušila. Seveda pa je – glede na to, da je Izrael na stavnicah prvi – največ zanimanja požela domačinka Netta, ki je s pesmijo Toy dobsedno obnorela Izraelce ter vse tiste, ki smo si ogledali skoraj triurni koncert.

Ob tem ne pozabimo, da je tokratno že tretje predevrovizijsko druženje v Tel Avivu potekalo pod pokroviteljstvom izraelskega ministrstva za turizem, ministrstva za zunanje zadeve ter ministrstva za Jeruzalem in dediščino, ne nazadnje pa tudi ob pomoči judovskega nacionalnega sklada in mesta Tel Aviv Jaffa. Vsi skupaj so se potrudili, da smo udeleženci doživeli nepozabno izkušnjo.

Evrovizijski predstavniki z Leo Sirk pred zidom objokovanja v Jeruzalemu. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button