TORINO 2022

Hrvaška v šoku; komisija sporočila: Bilo je veliko slabih pesmi

Seznam za Doro 2022 razburja

Za premnoge Hrvate, sploh pa hrvaške ljubitelje Pesmi Evrovizije, je bil petek 17. decembra dobesedno črn petek. Le nekaj minut zatem, ko je Hrvaška radiotelevizija HRT objavila seznam 14 srečnih izbrancev, so družbena omrežja ponorela. Večina uporabnikov na facebooku ne pozna skoraj nobenega izbranega glasbenika, z izjemo Zdenke Kovačiček ter tu in tam še kakšnega izvajalca.

Ne poznamo skoraj nobenega, pa smo iz Hrvaške, je bil eden izmed komentarjev.

Po objavi skladb se je oglasila tudi strokovna komisija, ki so jo sestavljali Željko Mesar, Zlatko Turkalj, Robert Urlić, Antonela Doko in Aljoša Šerić. V videu sporočilu so med drugim dejali, da je bilo, citiramo, “veliko slabih pesmi, bilo pa je tudi dosti dobrih.” Po dvanajsturnem preposlušanju vseh 184 skladb so se člani komisije strinjali, da glede dveh pesmi ni nobenih vprašanj, da se ne bi uvrstili na seznam izbranih, o preostalih dvanajstih skladbah pa je tekla debata, poleg tega pa si je komisija vzela še en dan, da je po preposlušanju prespala vse skupaj in se nato dokončno odločila.

Na Dori 2022 se bodo predstavili:

 1. Mia NegovetićForgive Me (Oprosti)
 2. Mia DimšićGuilty Pleasure
 3. BernardaHere For Love
 4. Tina VukovHideout
 5. Erik VidovićI Found You
 6. Ella OreškovićIf You Go Away
 7. ToMaIn The Darkness
 8. Mila ElegovićLjubav
 9. Roko VuškovićMalo kasnije
 10. Marko BošnjakMoli za nas
 11. JessieMy Next Mistake
 12. Elis LovrićNo War
 13. Zdenka KovačičekStay On The Bright Side
 14. Tia – Voli me do neba

Vem za Zdenko, kdo so ti drugi, vprašaj Boga, smo lahko prebrali med komentarji.

“Imamo sedem, osem res dobrih skladb ….”, je po prespani noči povedal član komisije Zlatko Turkalj, ki meni, da se mora Hrvaška znova vrniti v sam evrovizijski vrh, kjer je nekoč z melodijami že bila. Kakor koli, pesmi bodo verjetno znane nekaj dni pred Doro 2022, ki se bo zgodila 19. februarja v Opatiji. Če ne prej, bomo takrat izvedeli, kakšen adut ima v rokavu naša južna soseda.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button