EVROVIZIJA

Evrovizijski koncert iz dnevne sobe: Edinstvena interpretacija Ane Soklič

Na takoimenovanih evrovizijskih koncertih, ki jih lahko spremljamo na uradni evrovizijski strani, se vsak petek predstavljajo aktualni in nekdanji evrovizijski predstavniki. Nič drugače ni bilo niti 24. aprila, ko je med mnogimi glasbenimi obrazi zapela naša Ana Soklič, ki bi nas morala zastopati na letošnjem izboru, ki pa ga v Rotterdamu ne bo.

Poleg naše Bohinjke, ki je ob Vodi poskrbela še za edinstveno interpretacijo albanske pesmi Suus iz leta 2012 (glej video posnetek spodaj), ki jih je obe zapela ob Bohinjskem jezeru, so v četrti oddaji zapeli še letošnji nesojeni evrovizijski predstavniki za 2020: Damir Kedžo (Hrvaška), Elisa (Portugalska), Victoria (Bolgarija) in Stefania (Grčija). Poleg njih pa so bili tu še Pænda (Avstrija 2019), KEiiNO (Norveška 2019) in Eugent Bushpepa (Albanija).

V tretji oddaji so se prepletali aktualni in pretekli udeleženci, in sicer Jeangu Macrooy (Nizozemska), Uku Suviste (Estonija), Hurricane (Srbija), Ulrikke (Norveška) in Lesley Roy (Irska). Poleg njih pa še Lake Malawi (Češka 2019) in Victor Crone (Estonija 2019) ter classic duo Jalisse (Italija 1997).

V drugi oddaji so bili tu Daði iz Islandije, Montaigne iz Avstralije, Vasil iz Severne Makedonije, Aksel iz Finske ter iz Švice Gjon’s Tears. Poleg njih sta bili tu še ukrajinska zmagovalka 2016 Jamala ter Leonora iz Danske (2019).

Skozi prvo oddajo pa so se predstavili nekdanji evrovizijski, in sicer
Ryan O’Shaughnessy (Irska), Rasmussen (Danska), Tamara Todevska
(Severna Makedonija) in Slavko Kalezić (Črna gora).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X