EVROVIZIJAROTTERDAM 2021

Evrovizija 2021 bo v Rotterdamu, in sicer 18., 20. in 22. maja 2021

Kocka je padla! Kar smo pred slabim mesecem napovedali na naši strani Evrovizija.com, je sedaj tudi uradno. Rotterdam bo 18., 20. in 22. maja gostil težko pričakovan evrovizijski izbor, ki bo potekal v Areni Ahoy, kjer si bo lahko vse skupaj, če ne bo večjih presenečenj, ogledalo okrog deset tisoč gledalcev. Slovenske barve bo zastopala Ana Soklič.

Martin Österdahl, novi evrovizijski nadzornik.Foto: Sören Vilks

Po evrovizijskem šovu Europe Shine A Light, ki si ga je na večer, ki je bil predviden za evrovizijsko finale 2020, ogledalo preko sedemdeset milijonov gledalcev, so se že začele priprave na evrovizijski izbor 2021. Pred Areno Ahoy, kjer bo prihodnje leto potekal evrovizijski izbor, je nizozemska televizija sporočila težko pričakovan datum.

Največje glasbeno tekmovanje se bo prihodnje leto odvilo nekoliko kasneje, in sicer 18., 20. in 22. maja 2021. Vsi skupaj so si sicer želeli tekmovanje prej, a je zaradi športne prireditve Korfball dvorana Ahoy zasedena do 10. aprila. Kasneje pa je prav tako nemogoče, saj je finale nogometne Champions lige planirano za 29. maj. Tako je ostal, kot smo že neuradno poročali na naši strani, 22. maj 2021 edini primerni datum, skupaj s podrobnostmi pa ga je predstavil izvršni producent Evrovizije 2021, Sietse Bakker, ki je ob tem povedal, da so sedaj (zaradi trenutne situacije), precej bolje pripravljeni ter da imajo na mizi vse možne scenarije. Tudi glede tega, kako bo potekal izbor prihodnje leto.

Manjša slovesnost ob evrovizijski Areni Ahoy.Foto: Charles Batenburg

Nekaj pommebnih stvari, kar se tiče izvedbe, odra in scenografije, ki so jih
planirali za 2020, bodo, kot je dejal Sietse Bakker, obdržali, vse ostalo pa bodo tik pred zdajci
prilagodili času in razmeram, saj trenutno nihče ne ve, kako se bo zaradi koronavirusa vrtel svet leta
2021. Enako bo kasneje znan še družabno-zabavni program v Rotterdamu, ki se odvija v evrovizijski vasi in po mestu ob samem tekmovanju.

Če bo vse po sreči, bomo prihodnje leto v Rotterdamu 2021 slišali najmanj 18 istih glasbenikov (toda z drugimi skladbami), ki bi se sicer morali predstaviti na evrovizijskemu izboru 2020. Svoje iste predstavnike, poleg Slovenije (Ana Soklič), so že potrdile: Španija (Blas Canto), Nizozemska Jeangu Macrooy), Gruzija (Tornike Kipiani), Švica (Gjon’s Tears), Grčija (Stefania), Bolgarija (Victoria), Belgija (Hooverphonic), Azerbajdžan (Samira Efendi), Ukrajina (GO_A Band), Izrael (Eden Alene), Avstrija (Vincent Bueno), Romunija (Roxen), Češka (Benny Cristo), Avstralija (Montaigne), Malt (Destiny) San Marino (Senhit) in Latvija (Samanta Tina).

Evrovizijski oder, ki je bil planiran za edicijo 2020.Foto: NPO/AVROTROS/NOS
Slovenijo bo zastopala Ana Soklič.Foto: Alesh Maatko

Najmanj šest držav (Švedska, Estonija, Finska, Norveška, Litva in Danska) bo preko nacionalnih izborov dobilo nove predstavnike, Hrvaška in Irska pa sta samo potrdili evrovizijsko prisotnost, brez ostalih podrobnosti. Kaj pa ostale države? Na odločitev Rusije, Belorusije, Moldavije, Armenije, Velike Britanije, Portugalske, Cipra, Islandije, Albanije, Poljske, Srbije, Severne Makedonije, Francije, Italije in Nemčije bo tako potrebno še počakati. Možna pa so tudi še kakšna presenečenja …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button