ROTTERDAM 2021

ESC 2021: 10 držav že potrdilo iste tekmovalce; kaj pa ostale države?

Azerbajdžan, Belgija, Bolgarija, Gruzija, Grčija, Izrael, Španija, Švica, Nizozemska in Ukrajina so tiste države, ki so uradno že sporočile, da jih bodo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopali isti predstavniki, kot so bili izbrani za Rotterdam 2020. S katerimi skladbami se bodo predstavili in kako jih bodo izbrali pa zaenkrat še ni znano.

Potrjenih že deset istih predstavnikov za ESC 2021.Foto: Eurovision.tv / Promo foto

Potrjeni predstavniki za ESC 2021

Zaenkrat je uradno potrjenih deset istih predstavnikov, in sicer: Azerbajdžan (Efendi), Belgija (Hooverphonic), Bolgarija (Victoria), Gruzija (Tornike Kipiani), Grčija (Stefania), Izrael (Eden Alene), Španija (Blas Cantó), Švica (Gjon’s Tears), Nizozemska (Jeangu Macrooy) in Ukrajina Efendi (Go_A).

Po odpovedi Izbora za Pesem Evrovizije 2020 so številne nacionalne hiše napovedale, da bodo v letu 2021 nadaljevale z istimi tekmovalci, ki so jih izbrali za Rotterdam 2020. Uradno je svoje predstavnike potrdilo deset televizij, tako da Azerbajdžan, Belgija, Bolgarija, Gruzija, Grčija, Izrael, Španija, Švica, Nizozemska in Ukrajina novih predstavnikov ne bodo izbirali še enkrat. Seveda pa se bodo, glede na to, da zveza EBU ne bo spreminjala pravil, na evrovizijskem odru 2021 predstavili z novimi skladbami, ki jih bodi izbrali preko javnega razpisa ali pa interno, kar pomeni, da bodo k sodelovanju povabili avtorje.

Kaj pa ostale države? Švedska bo po vsej verjetnosti skozi izbor Melodifestival izbrala novega predstavnika, prav tako tudi Finska preko izbora Eesti Laul. Hrvaška je medtem na svoji uradni strani zapisala le, da bodo sodelovali na Pesmi Evrovizije 2021, kdo pa jih bo zastopal, pa bodo še sporočili. Enako velja za vse ostale države, ki prav tako vsaj uradno še niso sporočile svoje odločitve, ne nazadnje je časa za ESC 2021 še več kot preveč …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button