EVROVIZIJA

ESC 2019: Vsi pišejo o prihodu Madonne, EBU pa uradno še molči

Ko je 8. aprila Live Nation Israel na facebooku objavil novico, da na Evrovizijo 2019 – kot gostja – prihaja pop zvezdnica Madonna, so družbena omrežja in spletne strani oboževalcev završala, na uradni strani Evrovizije pa o Madonni ne duha ne sluha. Mar to pomeni, da svetovne zvezde v Tel Avivu ne bo? Verjetno bo, saj se o tem že lep čas šušlja.

Madonna naj bi nastopila na Evroviziji 2019.Foto: Wikipedia / Chris Weger

Stroške Madonninega nastopa (en milijon dolarjev) ne bodo krili organizatorji, ampak kanadski milijonar Sylvan Adams, ki je v preteklosti (v podporo Izraelu) financiral že mnogo odmevnih projektov. Če bo Madonna res nastopila kot gostja v finalnem večeru, bo to po letih 1993, 2009 in 2012 za njo že četrti nastop v Izraelu. EBU zaenkrat uradnih izjav glede tega ne daje, so pa za CNN povedali, da še ni bila sprejeta nobena dokončna odločitev v zvezi z gosti. Težava, da novica še ni uradna, je menda tudi v tem, da je Madonna izbrala preveč kontroverzni pesmi, kar bi lahko nekateri napačno razumeli, sploh če so v igri politična vprašanja.

Leta 2016 je v Stockholmu na ESC, kot gost, nastopil Justim Timberlake.Foto: Anna Velikova / EBU
Starleta Dita Von Teese je bila na ESC 2009.Foto: Alesh Maatko

Na drugi strani pa so se oglasile številne organizacije, ki že nekaj mesecev pozivajo glasbenike k bojkotu Pesmi Evrovizije v Izraelu. Manjše mirne demonstracije so bile nedavno tudi na promocijskem evrovizijskem koncertu v Amsterdamu, kjer so organizacije na miren način pozivale oboževalce, naj ne hodijo v Izrael. Podobna sporočila pošiljajo tudi Madonni. Če bi tako oboževalci kot glasbeniki ostali doma, bi svetu pokazali, da se borijo za mir, še menijo človekoljubne organizacije.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X