EMA 2021

Ema 2021: Skladba za Ano izbrana; Nejc Šmit in Lea Sirk bosta voditelja

Kocka je padla! Ana Soklič bo na Emi 2021 zaradi splošne epidemije predstavila zgolj eno skladbo, s katero nas bo zastopala v Rotterdamu. Šov bo posvečen pripravam Ane na Pesem Evrovizije 2021, v njem pa se bodo spomnili 60. obletnice sodelovanja Slovenije.

Ana Soklič bo na Emi 2021 predstavila zgolj eno skladbo, s katero bo zastopala RTV Slovenija na letošnji Pesmi Evrovizije. Skladba je bila izbrana izmed 191 prispelimi na javno vabilo in na vabilo avtorjem s strani naše letošnje evrovizijske predstavnice.

Ema 2021, ki se bo zgodila 27. februarja 2021, bo tako posvečena pripravam Ane Soklič na Emo in Pesem Evrovizije, v oddaji pa se bodo spomnili 60. obletnice prvega nastopa nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije, ki je bil tudi slovenski, saj je bil avtor skladbe Neke davne zvezde legendarni vodja Big banda RTV Ljubljana Jože Privšek, in drugih slovenskih nastopov na tem največjem glasbenem tekmovanju v Evropi.

“Iskreno se zahvaljujem vsem, ki so prispevali svoja avtorska dela, težko smo izbirali in izbrali. Dejstvo je, da skladba lahko zveni odlično v interpretaciji drugega pevca, a v moji vokalni izvedbi zveni povsem drugače. Z izbrano skladbo sem zelo zadovoljna, upam, da boste tudi vsi vi. Dobro smo uporabili tudi edinstveno priložnost s posnetimi spremljevalnimi vokali, ki jo zaradi vseh ukrepov dovoljujejo letošnja evrovizijska pravila. Komaj čakam, da bom pesem lahko delila z vami. In, ne, ni balada.” Ana Soklič

Vse prispele skladbe sta ocenjevali dve strokovni komisiji. V prvem krogu so bili člani komisije dvakratna udeleženka Pesmi Evrovizije, izredna profesorica Univerze v Ljubljani, Darja Švajger, avtor zmagovalke Pesmi Evrovizije 2007 (Molitva) Vladimir Graić in letošnja evrovizijska predstavnica Ana Soklič, ki so o odločali do izteka roka, predpisanega v javnem vabilu. V drugem krogu pa je komisija v sestavi Darja Švajger, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart ter glasbenik, avtor glasbe, besedil in pevec Matevž Šalehar Hamo odločala med tremi skladbami, ki jih je zapela Ana Soklič. Kot je kratko povzel eden izmed članov strokovne komisije: »Pesem, ki je izbrana, to je Ana!«

Skladbo bomo prvič v oddaji Ema 2021, ki bo na sporedu 27. februarja 2021 ob 20. uri. Skladba je v angleščini, v ekipi pa je tudi avtor mnogih uspešnic. Sodeloval je na primer tudi z Miley Cyrus, njegova skladba pa je že zmagala na Evroviziji.

Emo 2021 bosta vodila Nejc Šmit in Lea Sirk. Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Evrovizija po planu B

Zveza EBU je v sredo sporočila, da bo Pesem Evrovizije 2021 potekala po scenariju B. In kaj to pomeni v praksi? Izvajalci bodo lahko še vedno nastopili v dvorani Ahoy v Rotterdamu, vendar pred manj številnim občinstvo. Prav tako bodo zmanjšane ostale dejavnosti, kot so uradno odprtje in novinarsko središče. Vsi izvajalci bodo morali strogo slediti vsem protikoronskim ukrepom, zahtevana bo varnostna razdalja, nošenje mask, pogosto testiranje članov vseh delegacij ter gibanje zgolj v hotelskih namestitvah ali v dvorani.

Znan pa je tudi voditeljski par, Emo 2021 bosta vodila Nejc Šmit in Lea Sirk. “Moja želja, da bi vodila Emo, je bila v bistvu precej večja od tiste, da bi na Emi in Evroviziji tekmovala. Veseli me, da bo Ema tokrat drugačna, netekmovalna, saj se kot oboževalka Evrovizije z veseljem vračam k dobrim zimzelenim skladbam. EMA bo torej za mlajše tudi poučna, za starejše pa zagotovo večer lepih spominov. Želela sem si tudi voditi Emo z visokom, postavnim, šarmantnim voditeljem. In dobila sem Nejca Šmita!” je v smehu dejala naša nekdanja evrovizijska predstavnica.

Nejc Šmit pa je za zaključek dodal: “Izredno se veselim vodenja letošnje Ema. To bo moja druga EMA in ne moreta si biti bolj različni. Zmagovalka je letos uradno znana že pred začetkom, tekmovalnosti ne bo, telefonskega glasovanja ne bo. Ampak brez skrbi, bomo že našli kakšno temo za čivke na twitterju, saj Emo vodim z Leo Sirk (smeh).”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button