ZABAVNO & DRUŽABNO

Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto

Jan Plestenjak in Maraaya končno skupaj

Po velikem uspehu skladb ‘Meni dobro je’ in ‘Zgoraj je nebo’, nas je Jan Plestenjak razveselil z izidom nove, čutne balade ‘V naju še verjamem’. Tretja pesem, ki najavlja njegov težko pričakovani nov album, je duet z izjemno uspešno (in evrovizijsko) Maraayo, ki niza hit za hitom. Vsekakor sodelovanje, na katerega smo vsi čakali.

Kaj nama ostane? Glavno vprašanje, ki ga Jan naslavlja v svoji najnovejši skladbi V naju še verjhamem, ki sicer, kot smo pri njem vajeni, veje od optimizma. »Pesem je ljubezenska, zelo življenjska in opisuje dolgotrajno zvezo dveh, ki včasih zapluje v nemirne vode, nasede na čeri… pa vendar se najde veter, ki ponovno napolni njuna jadra ljubezni,« o skladbi razmišlja Jan Plestenjak.

Tokrat se mu je na vokalu pridružila odlična Marjetka Vovk, pevka priznanega tandema Maraaya in s svojo interpretacijo skladbi dodala piko na i. Kot nam je zaupal Jan, glasbena sodelovanja vedno jemlje kot velik izziv »Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto in tako se lahko zgodi še prav posebna čarovnija.« Ob ustvarjanju skladbe je tako nekaj postalo jasno – ta zaradi nizke lege zahteva karakterno vokalistko z dobro vokalno tehniko in to je lahko le Marjetka.

Kombinacija, ki preseneti

»Ko naju je Jan poklical, sva po napornem dnevu ravno v postelji pila kozarec vina. Poklical naju je po facetime-u in omenil, da ima pesem, ki bi ležala na moj vokal. Brez najmanjšega pomisleka in brez, da bi skladbo sploh slišala, sva samo zavpila: Ja! (smeh). Seveda je bil začuden, kako »ja«, če nama je še ni niti pokazal?! A nama je jasno, da je vse, kar pride izpod peresa Jana Plestenjaka, vrhunsko,« razloži Marjetka.

Četudi je to sodelovanje, na katerega smo vsi potihem čakali, je marsikoga po besedah Raayja tudi presenetilo: »A to mi je všeč! Pozorni so na to – kako pašeta skupaj Jan in Marjetka, kako se Marjetka znajde v pesmi, ki je ni napisal Raay; en kup vprašanj, ki pa se razblinijo v navdušenje v istem trenutku, ko slišijo pesem in si ogledajo videospot.«

Neo Visuals Jan Plestenjak in Marjetka Vovk

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button