ZABAVNO & DRUŽABNO

Colgate zobna pasta Smile for good postavlja nov mejnik

Colgate je v začetku marca predstavil novo zobno pasto, prvo v svojem portfelju, ki vsebuje minimalno število sestavin. Na sprednji strani embalaže so naštete vse sestavine in njihov namen, zobna pasta pa je pakirana v tubo, ki jo je po uporabi mogoče reciklirati.

Sestavine, ki jih vsebuje zobna pasta, so v 99,7 % naravne. Trenutno
obstajata dve formuli: Smile for Good Protection in Smile for Good
Whitening s sodo bikarbono, ki je najbolj poznana po svojih učinkih na
beljenje zob.

Vse, kar potrebujete, ničesar kar ne

V zadnjem času se porajajo številna vprašanja glede sestavin, ki jih vsebuje zobna pasta. Vse več potrošnikov je pripravljenih vlagati v izdelke, ki imajo pozitiven vpliv na okolje in na njihovo zdravje. Zobna pasta Smile for good postavlja nov mejnik z uveljavitvijo preproste razlage namena posamezne sestavine na sprednji strani pakiranja.

Poleg tega, seznam omejenih sestavin ne vključuje agresivnega penila SLS, titanovega dioksida ali sladila saharin, izdelek pa je pridobil tudi certifikat s strani Vegan Society, FSC in EcoCert, kar še dodatno potrjuje njegovo odgovorno sestavo, kjer večina sestavin izvira iz naravnih virov.

Colgate tuba, ki jo je mogoče reciklirati.Foto: Colgate-Palmolive

Colgate tuba, ki jo je mogoče reciklirati

Skoraj dve tretjini ljudi se ne zaveda, da je mogoče reciklirati tubo zobne paste. Večina današnjih tub za zobno pasto je narejena iz listov plastičnega laminata – po navadi kombinacije različnih plastičnih mas, obloženih s tanko plastjo aluminija. Mešanica materialov onemogoča recikliranje z običajnimi metodami. “Smile for good” to spremeni s pomočjo polietilena visoke gostote (HDPE), plastike, ki se uporablja za izdelavo vrčkov za mleko in drugih plastičnih steklenic.

Po tem, ko so pred časom mislili, da je HDPE preveč tog, da bi lahko iz njega naredili tubo za zobno pasto, ki jo je mogoče stisniti, so Colgateovi inženirji ugotovili, kako kombinirati različne razrede in debeline laminata HDPE v tubo, ki ustreza standardom recikliranja, hkrati pa zaščiti izdelek in izpolnjuje zahteve visoke hitrosti proizvodnje. Tuba je pred kratkim prejela priznanje APR (Združenje reciklaže plastike) in RecyClass (pobuda, ki deluje na področju izboljšanja recikliranja embalaže), ki sta določila standarde recikliranja v Severni Ameriki in Evropi. Colgate je sodeloval tudi z zainteresiranimi skupinami za pakiranje in recikliranje, da bi ustvaril ozaveščenost in predstavil tubo “pripravljeno za recikliranje”.

100 % reciklirane embalaže do leta 2025

Colgate želi, da bi tube postale del krožnega gospodarstva, tako da bi
to plastiko ohranili in na ta način prihranili naravne vire. Če bi tube
za recikliranje uvedla vsa podjetja, bi vsi zmagali. Želimo, da bi vse
tube za zobno pasto – in sčasoma vse vrste tub – ustrezale enakim
standardom recikliranja.

Noel Wallace,
predsednik Colgate-Palmolive

Nadaljnja prizadevanja za pomoč ljudem pri doseganju majhnih, trajnostnih sprememb, vključno z lansiranjem zobne ščetke Charcoal Bamboo Toothbrush in Smile for Good zobne paste je način, kako Colgate izboljšuje profil trajnosti svojih izdelkov, da bi dosegel cilj 100 % reciklirane embalaže do leta 2025.

Samo zobna pasta predstavlja približno 20 milijard tub letno po vsem svetu, zato želi Colgate svojo inovativno tehnologijo deliti s konkurenco kot del svoje zaveze preoblikovanja ene najbolj razširjenih oblik plastične embalaže, ki je do zdaj ni bilo mogoče reciklirati.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button