ZABAVNO & DRUŽABNO

Booom! iskreno o Juliji

Zgodba mlade ljubezni

Tričlanska zasedba, ki si je nadela imela Booom! in ki je začela z ustvarjanjem julija 2020, te dni predstavlja novo, izpovedno skladbo Julija. Kot pravijo glasbeniki – Matevž Derenda, Luka Cvetičanin ter Patrik Mrak – gre za zgodbo mlade ljubezni, ki se bliža križpotju.

»Julija je zgodba mlade ljubezni, ki se bliža križpotju. Seveda je pa odvisno od interpretacije poslušalca katero pot bo ta ljubezen ubrala. Poleg tega, da nam je samo ime Julija všeč, ima to ime tudi nekakšen simboličen pomen ljubezni (čeprav tragične po Sheakspearu ali pa neuslišane po Prešernu). Sami bi radi verjeli da ima zgodba srečen konec, vendar prepuščamo da se vsak odloči zase,« pravijo Matevž Derenda iz Brežic (24) ter Luka Cvetičanin (23) in Patrik Mrak (21), ki prihajata iz Portoroža. Po prenehanju štiričlanske skupine Soulution so osnovali trio ali kot so fantje povedali v en glas: »Trio se je dvignil iz pepela štiričlanske skupine Soulution.«

Trio se je dvignil iz pepela štiričlanske skupine Soulution. Foto: Menart Records

Vokale so posneli v studiu York, nato so končni audio poslali v London na obdelavo in mastering. Juliji je dal končno podobo Arthur Indrikovs, ki je sodeloval z mnogimi znanimi izvajalci, kot so Calvin Harris, One Direction, Jess Glynne in naša izjemna Nina Pušlar. Videospot pa je bil v dveh dnevih v celoti posnet na slovenski obali, saj zgodba govori o poletni romanci.

Pesem so fantje začeli pisati že februarja, uradno pa Booom! obstaja od prvih junijskih dni. »Na začetku smo imeli le melodijo kitic in akorde. Pesem je imela močan pridih pop-rocka ter malo drugačno besedilo od končnega izdelka. Junija pa smo prišli v kontakt z Janom Plestenjakom, ki je bil nad skladbo navdušen in je tudi pripomogel k izboljšanju besedila. Z združenimi močmi producenta Naceta Jordana ter Jana je pesem dobila današnjo aranžmajsko obliko,« so z navdušenjem o Juliji povedali Matevž Derenda, Luka Cvetičanin in Patrik Mrak, ki so k ustvarjanju pristopili izjemno profesionalno.

Skupino Booom! sestavljajo Matevž Derenda, Luka Cvetičanin ter Patrik Mrak. Foto: Menart Records
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button