EVROVIZIJA

Avstrija se je odločila za Teyo in Saleno

Pesem bodo predstavili 8. marca

Skrivnost je razkrita. Avstrijska televizija ORF je evrovizijskemu svetu sporočila, da jih bo v Liverpoolu zastopal ženski duet, ki ga sestavljata umetnici Teya & Salena. Dvaindvajsetletna Dunajčanka Teya in štiriindvajsetletna Salena iz Štajerske sta se spoznali pred dvema letoma, ko sta sodelovali v casting oddaji ORF Starmania 21.

Glasbenici druži prijatelstvo od šova dalje, saj delita iste otroške sanje o nastopu na odru največjega glasbenega tekmovanja – Pesmi Evrovizije. Te sanje se bodo kaj kmalu uresničile, saj se bosta dekleti predstavili s ‘tempo pop’ skladbo, ki sta jo napisali sami. Predstavili jo bodo ob dnevu žena – 8. marca.

Kdo sta novi predstavnici?

Teya je svojo strast do glasbe odkrila pri dvanajstih letih, za svoja največja idola pa omenja Adele in Amy Winehouse. Sama se je učila petja, nastopala v muzikalih, poleg plesa in igranja pa je prve izkušnje na odru doživljala kot saksofonistka v jazz orkestru. Pri 17-ih letih je začela pisati pesmi, le leto pozneje pa se je že udeleževala glasbenih taborov po vsej Evropi, predvsem evrovizijskih v Švici, Belgiji in na Švedskem. Medtem je zaslovela kot tekstopiska. Leta 2020 je bila v igri za avstrijsko in srbsko predstavnico za Pesem Evrovizije.

Salena je začela peti pri sedmih letih, sama pa se je naučila igrati tudi kitaro. Kasneje je nastopala na šolskih prireditvah, birmah, porokah in krstih, tako z bendom kot kot solistka. Leta 2017 se je uvrstila v tretji krog šova Glas Nemčije, leta 2019 pa je poizkusila na avstrijskem nacionalnem izboru za Evrovizijo. Od leta 2020 je ‘Station Voice’ na Hitradiu Ö3 in jo lahko slišimo v številnih reklamnih spotih.

Avstrija 2023 - Teya in Salena 1
Avstrija se bo predstavila v drugem predizboru. Foto: ORF
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button