LIVERPOOL 2023

Avstrija na mizo položila svoje karte: Who The Hell Is Edgar?

Avstrijska radiotelevizija ORF, ki je v začetku februarja razkrila, da jih bo v Liverpoolu zastopal ženski duet, ki ga sestavljata umetnici Teya & Salena, je ob dnevu žena predstavila še pesem Who The Hell Is Edgar?. Pod novo avstrijsko evrovizijsko skladbo se skupaj s Teyo & Saleno podpisujejo še Ronald Janeček in Pele Loriano. “S predstavitvijo Edgarja Allana Poeja kot dejanskega avtorja pesmi želimo opozoriti na  frustrirajoči del glasbenega posla. To je satira,” je o pesmi strnila Teya, ki se bo skupaj s Saleno predstavila v drugem predizboru.

Avstrija 2023 - Teya in Salena
Teya in Salena za Avstrijo. Foto: ORF

Kdo sta Teya & Salena?

Dvaindvajsetletna Dunajčanka Teya in štiriindvajsetletna Salena iz Štajerske sta se spoznali pred dvema letoma, ko sta sodelovali v casting oddaji ORF Starmania 21.

Teya je svojo strast do glasbe odkrila pri dvanajstih letih, za svoja največja idola pa omenja Adele in Amy Winehouse. Sama se je učila petja, nastopala v muzikalih, poleg plesa in igranja pa je prve izkušnje na odru doživljala kot saksofonistka v jazz orkestru. Pri 17-ih letih je začela pisati pesmi, le leto pozneje pa se je že udeleževala glasbenih taborov po vsej Evropi, predvsem evrovizijskih v Švici, Belgiji in na Švedskem. Medtem je zaslovela kot tekstopiska. Leta 2020 je bila v igri za avstrijsko in srbsko predstavnico za Pesem Evrovizije.

Salena je začela peti pri sedmih letih, sama pa se je naučila igrati tudi kitaro. Kasneje je nastopala na šolskih prireditvah, birmah, porokah in krstih, tako z bendom kot kot solistka. Leta 2017 se je uvrstila v tretji krog šova Glas Nemčije, leta 2019 pa je poizkusila na avstrijskem nacionalnem izboru za Evrovizijo. Od leta 2020 je ‘Station Voice’ na Hitradiu Ö3 in jo lahko slišimo v številnih reklamnih spotih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button